Aki esetleg már a Balatonon tartózkodik, hajóját készíti elő, vagy Budapesten már nem kapott vizsgálati időpontot, Balatonfüreden július 4-én kedden 15.00 és 17.00 óra között még felkeresheti dr. Páll Zoltánt rendelőjében (Balatonfüred, Fürdő u. 34., a Tesco fölött az Aqua Park közelében).

Aki pedig igazán szereti a felfokozott izgalamat, az hagyhatja az utolsó pillanatra is (de biztos kell majd várnia): Páll doktor úr július 5-én, szerdán, a nevezéssel egyidőben az Anna Grand Hotel Pantheon 1. és 2. termében is rendel 12.00 és 21.00 óra között.

FONTOS TÁJÉKOZTATÓ a sportorvosi vizsgálatokkal kapcsolatban

Nagyon sokan járnak sportorvosi engedélyért Balatonfüredre és Veszprémbe dr. Páll Zoltánhoz, aki mindig készségesen végzi a vizsgálatokat, ráadásul nagyon kézenfekvő választás hozzá fordulni. Különösen nagy versenyek, és főleg a Kékszalag előtt ugrik meg nála és kollégáinál a forgalom.

Ám az érvényes előírások, a 2126-ban életbe lépett  Sportorvosi Irányelvek megnehezítik, bonyolultabbá teszik a sportorvosok és ezáltal a versenyzők életét is, mivel a sportorvosi engedély kiadásához számos áthághatatlan előírás társul.

35 éves kor felett laborvizsgálat, 65 éves kor felett pedig kardiológiai vizsgálat szükséges – vagyis a sportorvoshoz ilyen érvényes leletekkel már érkezni –, illetve 65 év felett a sportorvosi engedélyt csak fél évre lehet megadni!

Ez minden sportágra vonatkozik, nem csak a vitorlás sportra. Nem azért, mert Páll Zoltán, vagy a Sportkórház követeli, hanem azért, mert a legújabb Sportorvosi Irányelvek, melyeket a Sportorvosi Szakmai Kollégium alkotott meg, ezt előírja.

Tehát az ország minden sportorvosi rendelőjében meg kell követelni.

Dr. Páll Zoltán Veszprém megyei vezető sportfőorvos tavaly már külön kéréssel fordult az MVSz-hez, hogy erről tájékoztatást adjunk, mert ő és kollégái már számos nehézséggel szembesültek a sportorvosi rendeléseken.

Tehát aki elmúlt 35 vagy 65 éves, és sportorvosi engedélyének megújítására, sportorvosi vizsgálatra készül – bárhol teszi is azt – gondoskodjon időben labor-, illetve kardiológiai vizsgálati eredményekről, mert ezeket a sportorvosi vizsgálat helyszínén nem tudják elvégezni. Márpedig senki sem kívánja átélni azt a bosszúságot, amit a remélt, könnyen megszerezhető sportorvosi engedély hiánya okozhat.