Az elmúlt egy hét nem csak a versenyszervezés szempontjából volt izgalmas, hanem azért is mert folyamatosan néztük a napról napra, sőt volt amikor egy napon belül többször is változó időjárás előrejelzést a Svert Kupa hétvégére. Természetesen nem csak a folyamatos módosítások miatt várjuk a verseny nap előtti talán már a valósághoz végleges formában jobban közelítő meteorológiai jelentéseket, hanem azért is mert 2016 évben ugyanígy viharos szelet jósoltak a Svert Kupa heténél elején a versenyre és a verseny rajtját totál szélcsend miatt kellett végül némileg – fél órával – halasztanunk. Természetesen ez nem garancia, hogy ez idén is így lesz, de a várakozó álláspontunkat megalapozta.

A mai frissebb jelentésben a met.hu ismét visszavett a szélerősségből, már nem viharos, de erős szelet jósolnak illetve emeltek a hőmérsékleten is szombat tekintetében, a verseny előtti péntekre, azaz holnapra meg 5-6B szél helyett 3B javítottak és a 26c helyett 30-35 c fokra.  (csatolom, bár ez mint a péntek tekintetében, nyilván holnap a szombat vasárnap tekintetében is változik még).

Tehát a mostani – még valószínűleg változó – előrejelzés szerint a Svert Kupa erős, de nem viharos szélben rajtolhat 2017. 08. 12.-én.A versenyek versenyutasításai (ITT): http://svertkupa.hu/versenykiiras egyébként rendelkeznek a szélviszonyokról is. Kérjük, ezt részletesen olvassátok el. 

Online nevezni már csak ma lehet!!!

A 2017. évi Svert Kupára, versenyekre is lehet online előnevezni 2017. 07.15. - 2017. 08. 10 közt itt : http://svertkupa.hu/nevezesA DELL túraversenyre a nevezési díj 1000 forint/fő kortól függetlenül. A Svert Kupa amatőr egytestű és kéttestű svertes vitorlás hajók versenye (bővebben lásd versenykiírás), így a nevezéshez Vitorlás Szövetségi kék könyv nem kell.  A NaturZitrone pályaversenyek nevezési díjmentesek a vitorlás sportra ösztönzés jegyében, ugyanakkor a csak pályaversenyeken indulók számára 500 forint/fő regisztráció díjköteles. Részletek a versenykiírásában és versenyutasításokban olvashatóak e tekintetben is. 

Helyszíni nevezési nap / személyes regisztráció: 2017.08.11. 12.00-20.00 valamint a verseny napján 07.00-08.00-ig Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek, ekkor lehet az online nevezési csomagokat is átvenni. Kérjük a várható torlódás miatt, inkább a pénteki hosszabb nevezési nappal éljetek.

 

Idén már többen neveztek, mint tavaly

Az eddig beérkezett online nevezések és az első helyszíni előrenevezési nap után (08.05-én volt) , a két verseny tekintetében már meghaladtuk a 2016 évi 122 nevező hajó létszámot, de a versenyekre bontva is magasabb a nevezés mint tavaly ilyenkor volt időarányosan. Nevezz hát te is, vagy online még ma ITT, vagy a helyszíni nevezési napokon 2017.08.11. 12.00-20.00 óra közt, vagy a verseny reggelén 08.12-én 07.00-08.00 óra közt.

Vendéghely

Tegnap sikerült összeállítanunk az ideiglenes mobil mólót Zamárdi kikötőben, amely háromszor akkora, mint tavaly volt, így még a már beérkezett (e-mailben) vendéghely igényekhez képest van még pár szabad ingyenes vendéghelyünk a vízen, messzebbről érkező és nem sólyázható hajók részére. Vendéghelyet azoknak tudunk biztosítani, akik ezt a svertkupa@gmail.com e-mail címen, jelezik számunkra és már természetesen neveztek. A versenyen nem induló hajók számára kikötési lehetőséget nem tudunk biztosítani Zamárdiban.

 

Versenyzői vacsora, díjátadó

A versenyzői ingyenes vacsora a túraverseny 08.12. (szombat) ünnepélyes díjátadóját követően lesz mindkét verseny számára egyben Zamárdi kikötő rendezvényterületén található sátorban, mint a korábbi években. A vacsora mellé a Zimek pálinkáit kóstolhatjátok, a Pécsinger Borászat Pannonhalmi borvidékről származó három féle borával és névszponzorunk a Heineken csapolt sörét is választhatjátok természetesen, alkoholmentes és alkoholos változatban is. A vacsora 20.00 órakor kezdődik és a versenyzők a nevezési csomagban találják az erre jogosító 1 db étel és 1 db ital jegyet, amelyet elvesztés esetén pótolni nem tudunk.

Általános, de fontos információk

Közben, ha követted a Facebook oldalunkon (például ITT), akkor láthattad napi friss híreink közt, hogy szponzoraink már beszállították a versenyek nevezési csomag ajándékokat, több különdíjat és hajóosztályként értékeléshez a tárgynyereményeket. A Svert Kupa Zamárdi – DELL túraverseny 2017-08-12 a NaturZitrone pályaversenyek pedig 2017.08-13-án kerülnek megrendezésre. A versenykiírásokat versenyutasításokat a pontos részletekkel a versenyekről ide kattintva megtalálod és le is töltheted.  A versenyről a versenyzői vacsoráról és a rendkívül értékes tárgynyereményekről a www.svertkupa.hu oldalon találsz további információkat és a versenyek Facebook oldalán.

További kérdés esetén kérjük, keress minket a svertkupa@gmail.com e-mail címen, vagy a 06-70- 516 5044 versenyrendező telefonszámon. 

Várunk a Svert Kupán! versenyutasításban közzé lett téve a versenyek kormányosi értekezleteinek időpontjai is. Amelyen kérjük a nevezőket, hogy a a verseny várhatóan nagy létszámú versenyző részvétele okán a biztonságos lebonyolítás érdekében mindenképpen vegyenek részt.  Egyéb kérdésekre a www.sverkupa.hu oldalon a GYIK (Gyakran Ismételt Kérdések) menüpontnál is választ kaphatsz!

Jó szelet!    Svert Kupa szervezői