A 9 órai skipper meeting után a csapatok lassan elhagyták a kikötőt, és a zsűrihajót követve elindultak az up and down pálya irányába. Sajnos a szél ezen a napon cserben hagyott bennünket, így a hajók többségének a rajt előtt belefért egy mártózás az évszakot meghazutolóan kellemesen tengerben.

A versenyt, ami végül egy futamosra sikeredett, a Lisa nyerte, Benoist L. Tamás vezetésével és az Uniqa biztosító csapatával.

A délutánra tervezett túra verseny végül szél és idő hiányában elmaradt, viszont a Palmižana-i kökötőbe érkezés, és a vacsorához vezető botanikus kert látványa mindenkit kárpótolt.

A szigetre még Professor Eugenio Meneghello telepített be egzotikus növényeket a 20. század hajnalán, és több mint egy évszázaddal és 3 generációval később a virágzó botanikus kert ma újra a család tulajdonát képezi. Továbbá található a park területén egy művész telep és az itt alkotó képzőművészek installációi az egzotikus növények között megbújva fokozzák az eleve pazar vizuális élményt.

 

Vacsora előtt a csapat második este is visszanézhette a napi futam bravúrjait és koccanásait, köszönhetően a Snewisport hajókövetési software-nek és Benoist L. Tamásnak, aki felvállalta, hogy a versenyt szakkommentátorként elemzi.

Ezek után következett a három napos program gasztronomiai csúcsa, a Palmižana-i Zori étterem 3 fogásos, minden elképzelésemet felülmúló vacsorája. Azóta is azon gondolkodok, hogy a három fogás közül melyik nyűgözött le legjobban. Ha muszáj lenne választani, talán a marinált tonhalra szavaznék.

A vacsorát követően, az egyre jobban összerázódó csapatok, és asztaltársaságok kedélyes beszélgetésbe mélyedtek az étterem teraszán, az Azure Business Cup ezen a napon is elérte célját, a résztvevők jó hangulatához minden megadatott, amit egy szeptember végi vitorlás regatta nyújthatott.

Folytatjuk….