A KMPVSE szezonzáró versenyén nagy volt az érdeklődés, szép, napsütéses ősz köszöntötte az 56 egység, 250 versenyzőjét. A 11:00 órás rajtnál gyenge 4-5 csomós NY-DNY-i szél fújdogált, az első pályajel Balatonaligán volt, ahol 5-7 csomós nyugati fogadta a mezőnyt, elsőként a NO1 nevű RC44-es vette az aligai bóját, majd őt követte az Infladeus nevű Asso, akik mögött két NAUTIC 370RUN, a Fantom és a Sleepwalker vitorlázott, ez volt a sorrend a kenesei bójánál is. A 3-as számú pályajel Balatonalmádinál volt, ahol már szépen megfrissült a szél 8-10 csomósra, az iránya maradt a NY-DNY-i. A befutó a Kenese Marina-Port kikötő előtt volt, Almáditól visszafelé kellemes tempóban genakkerrel és spinakerrel vitorláztak az egységek a cél felé.

Az abszolút győzelmet a NO1 nevű RC 44-es szerezte meg Rauschenberger Miklós kormányzásával, akik 1 óra 28 perc alatt teljesítették a távot. A YS Trophyt azonban kizárólag YS kategóriákban értékelik, így ők bár csaknem 8 perces előnyre tettek szert Detre Szabolcsék Infladeus nevű Assoja előtt, a YSI-es kategóriában az ezüstérmet szerezték meg. A harmadik és negyedik helyen szoros befutó alakult ki a két 370RUN vívott páros csatát, ahonnan Temesfői Zénóék Sleepwalkere lett az abszoltút harmadik, míg Török Zoliék a negyedik helyen futottak be a Fantommal. Abszolút ötödik helyen ért célba Király László csapata az Oxygen NAU 311-es, és a kedvező előnyszám miatt ők nyerték a legnépesebb, 39 csapatos YSI kategóriát, a második helyezett RC 44-es és a harmadik Infladeus előtt.

A YS II-es kategóriában elsőként ért célba a Szirákó Jakab László kormányzásával, akik ezzel a kategória legfényesebb érmét vihették haza, az ezüstérmes csapat Kruss Ernők Éva nevű hajója lett, míg a bronzérem a Quintett-é lett Meggyes Balázs irányításával.

A YSIII-as kategória leggyorsabb egysége Dr Pető Béla csapata, a Vámpír lett, a második helyen a Hullámtáncos II. futott be Policzky Balázzsal a kormánynál, míg a dobogó harmadik fokára Szabó Zsolték állhattak fel a Süvölvény nevű egység többi tagjával.

Az Őszi Regattán külön díjazták a legnépesebb NAUTIC osztály első három helyezettjét is, így éremmel térhetett haza az első helyezett Gyöngy (Erhardt Péter), a második Don Rose (Molnár Barna) és a harmadik Predator (Schwarcz Ferenc).

A remek időjárási körülményeknek köszönhetően minden egység sikeresen teljesítette limitidőn belül a távot és boldogan falatozták a szezonzáról paprikáskrumplit. Köszönjük, hogy itt voltatok, jövőre találkozunk!