A kiállítás valószínűleg legnagyobb elektromos hajóját a Bavaria hozza, akik egy 10 méteres hajót mutatnak be a standjukon, mely megtekinthető lesz végig, a rendezvény négy napja alatt. De nem ez lesz az egyetlen hajó, amit most láthat először a hazai közönség, mivel a Hun-Yachts Kft. is itt mutatja be először az új 6 méteres motoroshajójukat. Újdonságokból persze ezeken kívül sem lesz hiány, hiszen a Budapest Boat Show Újdonság Pályázatra idén is számos jelentkezés érkezett, melyek közül a legjobbak helyet kapnak a kiállításon is.

2018-ban is előreláthatólag több, mint 100 hajó kerül bemutatásra, köztük olyan érdekességekkel, mint az összecsukható hajó, vagy a jet ski-vel hajtott motorcsónak, melyből magát a jet ski-t külön is lehet használni, ha úgy kívánjuk. A kiállítás természetesen mindezek mellett helyet ad számos programnak és látványosságnak, hiszen mind a GENERALI Kikötő Színpad, mind a kiállítás Programszigete, illetve a Bemutató Medence is megtelik szakmai és nagyközönség programokkal.

A kiállítás látogatása hajóvezetői engedéllyel minden nap kedvezményes, így érdemes magunkkal vinni jogosítványunkat a rendezvényre, ha szeretnénk a legkedvezményesebb áron bejutni a kiállításra. Ez alól kivétel az első, Exkluzív Nap, melyen csak a Budapest Boat Show várja a látogatókat egy, a parkolást is tartalmazó jeggyel. Mivel ezen a napon csak a hajósoké a pavilon, érdemes az üzleti megbeszéléseket erre a napra időzíteni.

A Budapest Boat Show-ra természetesen online elővételes jegy is váltható a http://boatshow.hu/hu/jegyvasarlas weboldalon, melyet érdemes beszerezni, ha szeretnénk elkerülni a sorban állást.

A kiállítás főtámogatója a Generali Biztosító Zrt., stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség, autós partnere az Audi.