2013-ban kezdte a szorosabb együttműködést a Nemzetközi Vitorlás Szövetség szakembereivel a hazai Vitorlás Szövetség, annak érdekében, hogy olyan ismeretanyagokat nyújtsanak az oktatóknak és edzőknek, amellyel biztonságos keretek között oktatható a sport - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a szervezet főtitkára. Holczhauser András kifejtette: most az utolsó lépést kell megtenni a júniusi nemzetközi audittal. Hozzátette: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság programjából támogatást kaptak, ami elég arra, hogy a hazai programot az elvárások szerint fejlesszék. A főtitkár beszélt arról is, hogy az elmúlt években kissé lemaradtak az edzőképzés terén, éppen ezért szerveznek továbbképzéseket, valamint az OKJ-s képzési rendszerben is nagyobb hangsúlyt fektetnek minderre. Holczhauser András reményét fejezte ki atekintetben, hogy akár a turisztikai forrásoknak köszönhetően folytatódik a Balaton körül a kikötőfejlesztés.


-------------------------------------

A fiataloknak van igényük, hogy tapasztalatot szerezzenek, az időseknek pedig, hogy a tudást átadják, ezért lehet mindenkinek szóló rendezvényeket tartani Balatonfüreden - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a város Turisztikai Egyesületének elnöke. Böröcz István kifejtette: a sétánytól egészen a felső városrészig mindenki talál megfelelő programot, az egész esztendőben. Böröcz István hozzátette: a tavalyi esztendő beruházásai több olyan alapfeltételt teremtettek meg - mint például a WiFi jel kiépítése, vagy a parkolóhelyek bővítése - amellyel bővíthetőek a hagyományos programok. A Balatonfüredi Yacht Klub elnökeként külön kiemelte a májusi Dragon Európa Bajnokságot, de hozzátette: idén is számos rangos, nemzetközi regattának adnak otthont.



------------------------

Ismét kezdetét vette a Borbarangolások rendezvénysorozata Badacsonyban, az első állomás az Istvándy Borműhely volt - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Békássy János. A Badacsonyi Turisztikai Egyesület alelnöke kifejtette: a téli Balaton rendkívül jól teljesít, soha ennyien nem voltak még ezekben a hónapokban a borvidéken. Hozzátette: megváltoztak a vendégek ismeretei és elvárásai. Szerinte a látogatók sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a minőségre, valamint a személyes találkozásra a borászokkal. Külön kiemelte: egyre nagyobb az igény a minőségi szállásokra is. A szakember szerint a fejlődés tendenciája az épített környezeten is nyomon követhető.



-----------------------

Új receptet próbáltak ki a Homola Pincészetnél, ugyanis Bluest vittek a szőlőbe - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Budavári Dóra. A pincészet munkatársa kifejtette: továbbra is terveznek élőzenés tematikus boresteket, de megpróbálják más helyszínekre is eljutatni a DJ a Szőlőben rendezvénysorozatot. Azt is elárulta: ezek az alkalmak sokkal kötetlenebbek mint a borvacsorák, ugyanakkor ezek az estek közelebb hozzák az emberekhez a minőségi borfogyasztást.