Versenybírói, versenyrendezői továbbképzést indít ismét a Magyar Vitorlás Szövetség. Fluck Réka a szövetség munkatársa a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: céljuk, hogy növelni tudják a rendezéshez, illetve a regatták lebonyolításához szükséges stábok méretét. Beszélt arról is, az alapképzésekkel új szakembereket is bevonnak a rendszerbe, így lehetőség van arra is, hogy a vitorlázók, vagy rendezők  családtagjai is csatlakozhassanak az eseményekhez. Fluck Réka hozzátette: az alapképzésnek nincs komoly feltételrendszere, ugyanakkor vitorlázói alapképzettség komoly előnyt jelent.


---------------------------

Hidegenlégiósok néven új akcióba kezdenek a balatoni vitorlázók - ezt szülte a több napos Téli Vitorlástúra. Tóth Balázs főszervező a BL Yacht vezetője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában kifejtette: olyan élményekkel gazdagodtak, amelyet feltétlenül szeretnének továbbadni. Példaként említette: hogy kipróbálták milyen lehet egy vitorlás hajón hógolyózni, vagy a jeges Balatonban megmártózni a hajóról. A Balatoni KÖR alelnöke kiemelte: maximálisan teljesítenek az egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyek is. Hozzátette: szándékosan olyan helyeket kerestek fel, akiknek fontos az Egész Évben Balaton elnevezésű küldetés.


-----------------------------

Továbbra is töretlen a népszerűsége a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumnak - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában az intézmény igazgatója. Pálinkás Róbert kifejtette: a Szerelem hete keretében a kastélynak olyan szárnyát is megnyitják, amely hétköznaponként nem látogatható. Mindemellett bemutatják a közönségnek, hogy milyen szerelmi titkokat  rejtenek a Festetics család kastélyának falai. Pálinkás Róbert szerint ezek a történetek a mai bulvár világban is megállják helyüket. Az igazgató beszélt arról is: a következő időszakban még további fejlesztéseket terveznek.


-------------------------------

Működik az egész éves Balaton koncepció - jelentette ki a  Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Balatoni KÖR elnöke. Laposa Bence kifejtette: egyre többen vállalnak részt abban, hogy az eddig klasszikusnak számító szezonon kívül is programokat biztosítsanak a helybélieknek, valamint a Balatonhoz érkezőknek.