A Lászlófy Ábel - Petrányi Botond duó a 26., a Kocsis Bálint - Pavlik András kettős a 28., a Lászlófy Levente - Arányi Barna egység pedig a 34. lett. A versenyt egyébként a francia Theo Revil - Gautier Guevel páros nyerte - ők voltak a 2017-es 29er Világbajnokság bronzérmesei. 

A 29er EuroCup sorozat kilenc versenyből álló, évente ismétlődő versenysorozat. A sorozatnak része a 29er Európa-bajnokság is. A magyar 29er vitorlázók tavaly kapcsolódtak be ebbe a sorozatba és idénre sikerült is felzárkózni a 29er-ezést jó pár éve magas szinten művelő nemzetek közé.

Goszleth Marcell, a Spartacus Vitorlás Egylet 29er-edzője így számolt be a versenyről: 
"Tavaly ilyenkor még nem álltunk azon a felkészültségi szinten, hogy érdemes legyen elindulnunk ezen a regattán, idén azonban bekerült a programba az év első Eurocup versenye. 71 hajó, erős mezőny jött össze El Balís-ban, amely Barcelonától 40 kilométerre északra fekszik és egy remek kikötő, szép létesítményekkel. Innen is üzenjük a magyar veterán Finneseknek, remek helyen várják őket itt a májusi Masters Vb-re! 
Az edzések alatt a szél kifújta magát, így a versenyt szélre való várakozással kezdtük. Végül azonban 11 futamot sikerült futnunk három nap alatt, ahol jó formában vitorlázott a Sparis különítmény. 
Ez egy felkészülési verseny volt, amelyre előre kiemeltük mely dolgokban szeretnénk fejlődni és miként. Így az eredményesség mellékes volt ugyan, mégis örültünk a jó szereplésnek. Az egész csapat jól vitorlázott, ki egy kicsit többet-, ki kevesebbet hibázva magához képest. Jeney Máté és De Jonghe Arthur végeredményben elért 5. helye az első top 10-es magyar 29er helyezés, amelyre büszkék lehetnek a fiúk. "

A következő verseny a tavaszi szünetben lesz a francia partoknál, Cavallaire-sur-Mer-ben. 

Eredmények: http://cnelbalis.sailti.com/es/default/races/race-resultsall/text/medsailing-eurocup-1-es-2-es

Fotó: Laura Carrau / CN El Balís