A Kwindoo olyan innovatív technológiát alkalmazó magyar startup, amely több hazai és külföldi vitorlás verseny sikeres nyomkövetéses közvetítésének köszönhetően, már számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhet. A haza fejlesztésű rendszert használták többek között a Centomiglia, a Rund Um vagy a Trofeo Gorla tókerülő versenyeken, valamint a Muidenben rendezett Soling Világbajnokságon.    

A magyar cég számára kiemelten fontos a hazai vitorlás sport támogatása, ezért saját fejlesztésű Kwindoo rendszerének felajánlásával szeretné segíteni a Magyar Vitorlás Szövetség munkáját, valamint az 50. Kékszalag nemzetközi vonatkozású magyar vitorlázásversenyt, elősegítve ezzel a minél szélesebb körű nemzetközi láthatóságóságot a verseny számára.

A rendszer korlátlan számú induló csatlakozását, és nyomkövetését teszi lehetővé, így bárki követhető lehet a Kwindoo.com-on, illetve az ingyenesen letölthető Kwindoo LiveView applikáción keresztül akár mobil eszközökön is. A vitorlás sport iránt érdeklődők a világ bármely pontjáról élőben figyelemmel kísérhetik a mezőnyt, a hazai és külföldi profi csapatok, vagy saját ismerőseik útját a verseny teljes ideje alatt, akár egészen a legutolsó versenyző befutásáig.    

A hajók nem csak láthatóak lehetnek a közvetítésen, de a versenyzők az alkalmazás számos más előnyét is élvezhetik. A követés során a rendszer rögzíti a hajójuk útját, így a befutó után a versenyzők elemezhetik a saját teljesítményüket a rendszer által kínált analitika adatainak segítségével. A útvonal, az aktuális és az átlagsebesség pontról pontra visszanézhető, amely hasznos információ lehet mind a profi, mind az amatőr versenyzők számára a versenyen nyújtott saját teljesítményükről.  

A Kwindoo az elmúlt időszakban számos nemzetközileg ismert vitorlás versenyen és hajóosztályban szerzett növekvő ismertséget, nem utolsó sorban a mindenki által napi szinten használt mobileszközök és az erre speciálisan alkalmazott technológia határokat átívelő lehetőségeinek köszönhetően. A magyar startup ezzel szeretné támogatni a legnagyobb hazai tókerülő versenyünk, a Kékszalag további népszerűsítését.

Fotó: Kwindoo