Az ország legnagyobb szárazföldi kikötőjének is nevezett kiállítást eredetileg a Budapest Motor Fesztivállal közösen rendezték volna meg, de mivel az idén elmaradt, a Budapest Boat Show első ízben – az eddigi években megszokottnál több hajóval, programmal, látványossággal és a hajózáshoz kapcsolódó szolgáltatással – önállóan mutatkozott be. A kiállítás évek óta átfogó körképet ad a hazai hajós piacról, és – az Újdonság Pályázatnak köszönhetően – megtekinthetők voltak az év legnagyobb újdonságai is.

Az Újdonság Pályázat díjazottjai

A vízi járművek között az első díjat idén a Bavaria legújabb teljes mértékben elektromos hajtású hajója, az E34 Sedan kapta, amely a világon először a Budapest Boat Show-n mutatkozott be a nagyközönségnek. A hajót kifejezetten a Balatonra fejlesztette a hajógyár, szorosan együttműködve a magyar képviselettel. A második az RS Venture Connect ParaSail vitorlása lett, a dobogó harmadik fokára pedig a Hírös Yacht Club Kft. WaveBoat 444-es modellje került. (Az eseményen láthatta először a hazai közönség a Hun-Yachts Kft. új 6 méteres motoros hajóját is.) A hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások között az első helyet az NS360 Pro vezeték nélküli taktikai kompasz szerezte meg, mögötte végzett a DSPA5 kézi tűzoltó eszköz, a harmadik pedig a DO-Q-MENT Kft. DOQdrive elnevezésű magán hitelesítő mobil megoldása lett.

Sikeres programok

A kiállítás első, úgynevezett Exkluzív Napján számos üzlet köttetett, több kiállító és látogató is elégedetten nyilatkozott a kezdeményezésről.

Az interaktív közönség programok között nagy érdeklődés kísérte a Programsziget szárazföldi vitorlás szimulátorát, valamint a 40m2-es bemutató medencét, amelyben próbavitorlázás, gőzhajó és vitorlás modell bemutató szórakoztatta a kiállításra kilátogatókat.

A GENERALI Kikötő Színpadon mind az érdeklődők, mind a szakma számára hasznos beszélgetések zajlottak. A versenyzők élménybeszámolói mellett szó esett az idei 50. Kékszalag Erste Nagydíjról és a balatoni hajózás újdonságairól.

A Budapest Boat Show fő támogatója 2018-ban a Generali Biztosító Zrt, stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és autós partnere az Audi volt.