Hrehuss György, a Balaton legrégibb 1896-ban épült  vitorlás hajójának , a Kishamisnak kormányosa kapta  "A Magyar Hajózásért Érdemérmet". A ma is aktív és sikeres kormányos a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta: a Kishamis csodája, hogy még a mai napig ott lehet lenni vele egy versenyen az élvonal közelébe. Hrehuss György elárulta: a Kékszalag minden esztendőben a csapatnak a csúcs versenye. De beszélt arról is, hogy a Balaton legösszeszokottabb csapatát a Kishamis tudhatja magáénak. Hozzátette: van olyan versenyzőtársa, akivel több, mint negyven éve ülnek a taton.

-------------------------------------------

Lassacskán vízre kerülnek a hajók, legalábbis az első fecskék - akik pedig leadták a Loftba a vitorlát javításra, vagy tárolásra, azok már készülhetnek a felhúzásra - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Quantum Sails munkatársa. Pécsváradi Ákos azt javasolja, akik otthon tartják a vásznakat azoknak is érdemes lassan elővenni, átnézni őket. Beszélt arról is, hogy a Quantum új vitorlákkal is készül a szezonra, de most a napirenden a kis helyen elférő, könnyen kezelhető ponyvák kifejlesztése áll.

--------------------------------------------

Teljesen új funkciókkal születik újjá Badacsonyban a Kishableány - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Laposa Bence. A borász kifejtette: nem akarják eltörölni az épület múltját, ugyanakkor teljes mértékben korszerűsítik, és egy teljesen újragondolt borászatnak ad otthont a jövőben. Laposa Bence beszélt arról, hogy az idei esztendőben a Friss Terasz veszi át a Kishableány eddigi feladatát.

--------------------------------------------

Balaton Open néven egy eddig sosem látott pálinkamustrát tervez a Fenegyerek tulajdonosa. Pach Gábor a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elárulta: hölgyek fogják bírálni a pálinkákat, és teljesen más lesz a szempontrendszer mint ahogyan azt megszokhattuk a versenyeken. Pach Gábor kitért arra is, hogy ő leginkább arra helyezi a hangsúlyt, hogy a kevésbé elismert gyümölcsökből készítsen minőségi italt. Beszélt arról is, szerencsére a borkultúra után már a pálinka kultúrája is fejlődik a Balatonnál.

--------------------------------------------

Nemzetközi elismerést kapott a Neked Főztem Zánkán, ugyanis az étterem felkerült a Dinning Guide listájára. Horváth Csongor a Neked Főztem tulajdonosa kifejtette: a minőségi vendéglátásra, és a helyi alapanyagokra helyezik a hangsúlyt. Beszélt arról is, sokszor az egyszerűbb ételek felé fordulnak. Hozzátette: végleg befejezik a strandi büfézést, de a hamburgeres életérzés felköltözik a Fő utcába az étterem mellé. A tervek között említette: Aszófőn egy halas éttermet nyitnak a következő időszakban.