Véget ért a 2018 évi Dutch Youth Regatta Workumban, ahol a magyar 29er-eresek három hajóval képviseltették magukat. A versenyen a 29er osztály mellett még Optimist, Cadet, Nacra15, Laser, illetve Rs:x  osztályban is összemérték a tudásukat a versenyzők összesen 27 nemzetből. Mi négy nappal a verseny előtt érkeztünk meg, így három nap vízen töltött edzés után egy pihenőnappal készültünk fel a  versenyre.
Az első napon előrejelzéseknek megfelelően frissülő északnyugati szél fogadott bennünket, amely a negyedik futamra stabilan 20 csomó körülire erősödött. A Kocsis -Pavlik páros stabil vitorlázással négyszer "tízen belül" vitorlázott és ezzel az előkelő hatodik helyen várták a folytatást. A Jeney - De Jonghe egységünk az első futamban a biztató negyedik hellyel nyitott, majd a 19, 11. és 16  helyezésekkel a 9.helyen álltak. A Ralovich - Nyári páros a tizenkilencedik volt.
A második és harmadik napon sajnos nem volt velünk kegyes az időjárás, így kettő nap alatt összesen egy futamot tudott a mezőny vitorlázni. A negyedik versenynapon a rendezőség egy órával előrébb hozta az első futam figyelmeztető jelzését, így ismét szelesebb körülmények között összesen öt futam került megrendezésre.
Futamról - futamra frissült a délnyugati szél. A Jeney -De Jonghe páros egy magabiztos futamgyőzelemmel kezdett, majd a nap végén a remek hetedik helyen zárták a versenyt. A Kocsis-Pavlik páros ismét megmutatta azt, hogy stabil hajókezeléssel és taktikai fegyelmezettséggel képesek végig a mezőny elejében vitorlázni, így sikerült megőrizni a pompás 6.helyet. A Ralovich -Nyári párosunk is harcosan helyt ált a verseny alatt - hiszen ideiglenes egységként összesen négy napot együtt vitorlázva a 21. helyen végeztek.

Folytatás most hétvégén a Kereked Kupán, utána pedig - június közepén - Kielben, ahol a workuminál több magyar 29er-egység részvételére számítunk.

Fotó: Dutch Youth Regatta