ÚJDONSÁG IDÉN! Elindítjuk a Svert Kupa – ifjúsági túraversenyünket szintén augusztus 11 -én szombaton, de önálló versenyként külön rajttal és más pályán, mint a DELL túraversenyt. Ifjúsági kategóriában a jelenleg rendelkezésünkre álló információk szerint túraversenyt a Svert Kupa Junioron kívül a Kékpántlika van, így reméljük, hogy az amatőr és profi fiatal vitorlázókat megmozgatja a lehetőség, hogy nem csak pályaversenyeken mérhetik össze a tudásukat.  Na meg persze a számukra is biztosított értékes tárgynyeremények is biztosan vonzóak lesznek.

Az ifjúsági túraversenyre is egy és kéttestű – külön értékelt – svertes hajóval indulókat várunk, a népesebb hajóosztályokban ezen belül természetesen osztályonkénti értékelés lesz.

Szintén újdonság, hogy a július 01-től induló online nevezés idéntől csak akkor lesz érvényes és nevezési csomag tekintetében soron kívül előkészített, ha a nevezést követően 72 órán belül a nevezési összeg is beérkezik utalással a számlánkra.  Az online nevezés idén is a www.svertkupa.hu oldalunk bonyolítja majd. Ezekről részletek később.

Természetesen idén is lesznek népesebb hajóosztályoknak osztályonkénti értékelések, és abszolút összevontba a DELL túraversenynél is külön lesz értékelve az egy és kéttestű svertes hajók „hada” , értékes DELL laptopokkal. Jelenleg már azt is eláruljuk, hogy az összevont egytestűek díja a legújabb XPS 13-as DELL gép lesz.

JOLLE25 RANGLISTAVERSENY.  2018. augusztus 11. –én a DELL túraversennyel egyidőben a JOLLE 25. flotta hivatalos ranglista versenye is lesz. Erre más versenykiírás és más nevezési feltételek lesznek idén is érvényesek, mint az amatőr versenyekre. Erről csakúgy, mint a VERSENYKIÍRÁSOKRÓL és VERSENYUTASÍTÁSOKRÓL később adunk még részletesen információkat.   

 Kik indulhatnak?

Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv. Az abszolút befutókon kívül külön hajóosztályonkénti értékelés lesz. A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás, mint sport népszerűsítése ezáltal az egészséges életmódra ösztönzés. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye.

SÓLYÁZÁSI LEHETŐSÉG VENDÉGHELYEK EGYÉB INFORMÁCIÓK

Idén is lesz helyszíni sólyázási lehetőség, a szárazföldön érkezőknek és korlátozott számban vendéghely is a vízen érkezőknek, ez utóbbi most is előzetes regisztrációhoz lesz kötött.

Várunk benneteket idén is a Svert Kupán!

 

Üdvözlettel:

A versenyek szervező csapata nevében,

Mátay László és Mátay – Horváth Éva

www.svertkupa.hu