Az égiek velünk voltak, hiszen még csütörtökön lecsapott a hidegfront, hogy pénteken kitombolja magát és így szombatra már csak az utószele maradjon. Azért maradt muníció. 15-20 csomós egyenletes ÉNY-i szélben vitorlázhattunk két kört a Fűzfő-Kenese-Almádi háromszögben.

Bár volt akinek meggyűlt a baja a hátszélvitorlájával, komolyabb anyagi és személyi sérülés nélkül sikerült megrendezni mindkét futamot.

Az embert és technikát is próbáratevő vitorlázás után jólesett a bőséges és finom vacsora a Sirály étteremben, amihez egyedi torta is dukált! Vacsora után a Quantum Sails részéről Rauschenberger Miklós és Pécsváradi Ákos tartott egy kis workshopot arról, hogy mikor milyen vitorlák megfelelőek, hogyan kell őket tárolni, meg úgy általában mire érdemes odafigyelni.

Az előadást a díjkiosztó követte, ahol igazi háziversenyhez méltó módon, mindenki kapott ajándékot. Elvégre ha valahol, akkor itt igazán a részvétel a cél.

A hűvös este sokakat visszahívott a hajók kényelmes kajütjeibe, így az esti bulira csak a legkitartóbbak maradtak, de így is jót mulattunk.

Köszöjük a versenyszervezést Böröcz Péternek és a kikötő csapatának, a remek vacsorát a Sirály étteremnek, a gyönyörű tortát és süteményeket pedig Major Flórának!

Egy rövid videó az eseményről:

Az eredménylista itt letölthető.