Egy berlini székhelyű magántőke befektetési alap, a CMP Capital Management-Partners vásárolta meg a teljes Bavaria Yachtbau GmbH-t és folytatja annak működtetését. A befektető csoport megszerezte a francia Bavaria Catamarans részvényeit is, így a németországi 550 és a franciaországi 250 alkalmazott az új tulajdonos munkaerő állományába kerül – közölték a hírt a ma aláírásra került adás-vételi szerződés nyilvánosságra hozatalát követően. A végleges tulajdon átruházásra a német gazdasági versenyhivatal felülvizsgálatát követően kerül sor pár héten belül.A felek megállapodtak abban is, hogy nem hozzák nyilvánosságra a vételárat.

CMP Capital Management-Partners egy német befektetési cég, amely nehéz helyzetbe került vállaltok felvásárlására szakosdott, alapítása óta (2000) Németországban, Ausztriában és Svájcban. A CMP gyakorlata alapján átveszi az operatív vezetést a felvásárolt vállaltoknál. A Bavaria esetében Dr. Ralph Kudla, vállalatátalakítási szekértő csatlakozik az igazgatótanácshoz.


Kai Brandes, a CMP Capital Management-Partners ügyvezető igazgatója elmondta: "Hiszünk a Bavaria nemzetközi piaci potenciáljában és fenntartható módon fogjuk tovább fejleszteni a vállalatot. Az átszervezési felmérések most először a piaci részesedés visszaszerzésére és a gyártási költségek optimalizálására, javítására fókuszálnak majd.”


Dr. Tobias Brinkmann, vállalat-átszervezési szakértő, a Bavaria Yachtbau csődvédelmi eljárás megindítása óta regnáló ügyvezetője kijelentette: „A Bavaria egy kiváló vállalat és erős márka, lenyűgöző termékekkel és elkötelezett csapattal. Nagyon örülünk, hogy egy ismert, megbízható és tapasztalt befektetőre találtunk a CMP személyében, aki a jövőbe vezeti a Bavaria-t. A vállalat vezetősége ez úton is szeretné megköszönni az alkalmazottaknak, viszonteladóknak és beszállítóknak a türelmet, a kitartást és a bizalmat! A tény, hogy az elmúlt öt hónapban is képes volt a vállalat 220 jachtot sikeresen legyártani és leszállítani megmutatja, mennyire elkötelezett és megbízható csapatunk van”