Vitorlás pályafutását az 1950-es években Tökmag nevű M Yolléjával kezdte. Versenyzés szempontjából

mindig az egyszemélyes hajókat kedvelte. A M Yolle kinövése után finnezni kezdett, és versenypályafutását ezzel az osztállyal fejezte be az 1980-as években. Többszörös ifjúsági, junior bajnok volt, mindkét hajóosztályban. Finnben válogatott kerettag volt, többször járt külföldi versenyeken, ahogy azt akkoriban lehetett.

Versenyzői pályafutását befejezve a család Dörmögő 2. nevű Rebelljével vitorlázott. Rendszeresen részt vett a család által szervezett, alsóörsi TVSK kikötőből induló gyerektúrákon, amelynek hagyománya még édesapjáról öröklődőtt a családra.

Évekig részt vett a minden évben Agárdon megrendezésre kerülő öregfiúk finn versenyen, későbbiekben mikor már nem indult, a rendezésben segített és töltött számára nagyon kedves órákat a régi finnesekkel.

Mindig örömmel vett részt vitorlás versenyek lebonyolításában , ahol régi barátokkal, versenyzőtársakkal együtt mérte fel a hajókat, segítette a versenyek rendezését.  Humorával, segítőkészségével mindig hozzájárult a szakszerű munkához, a jó hangulathoz.

Kedves Józsink nyugodjál békében az égi vizeken.

Szeretettel

A CSALÁDOD