A HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban megrendezésre kerülő kiállítás az elmúlt években folyamatosan növekedett és fejlődött, és ez jövőre sem lesz másként. Már a jelenlegi számok is lenyűgözőek, de a hátra lévő időben még biztosan növekedni fognak. Eddig közel félszáz cég foglalta le a helyét többezer négyzetméteren, száznál is több vitorlás, elektromos és motoros hajóval. Olyan nagy márkák képviselik magukat, mint a Bavaria, Beneteau, Cobalt, Crownline, Dehler, Glastron, GreenCruzer, Greenline, Hanse, Jeanneau, Sealine, Stickl, Suncamper, Quicksilver, és a lista közel sem teljes.

A kiállítás sikerességét mutatja, hogy a bemutatkozó cégek szinte kivétel nélkül nagyobb megjelenéssel készülnek, legyen az terület, hajószám vagy hajóméret. A fejlődést az is mutatja, hogy új vállalkozások látóterébe került az esemény, így több új kiállító is gazdagítja az eseményt. Először jelenik meg a Budapest Boat Show-n a Narke, a Mymarine, az Arteries, az Antila Yachts a Prince Europe Boats és a Hungary Yachts is.

Több premier is helyet kap a rendezvényen, elektromos és motoros újdonságok és egy itthon teljesen új hajómárka is várja az érdeklődőket, de itt mutatkozik be az idei szezonban először versenyző, teljesen hazai tervezésű és építésű foileres trimarán is, a Hungexpo – Hungarian Silence, melyről a látogatók bővebb információkat színpadi beszélgetések alatt kaphatnak. Szintén a GENERALI Kikötő Színpad ad otthont olyan témáknak, mint az 50. Kékszalag értékelése a szervezőkkel, vagy a jövő évi esélylatolgató, melyre többek közt olyan jól csengő nevek jeleztek vissza, mint Litkey Farkas, Józsa Márton vagy Kaiser Kristóf.

A színpadi programok mellett újra várja az érdeklődőket a Programsziget, illetve a Bemutató Medence is, ahol egy és többtestű hajó is kerül újra a vízre, de modellező és SUP jóga bemutató is helyet kap.

A kiállítás szakmai színvonalát 2019-ben is komoly támogatók és partnerek biztosítják, a Budapest Boat Show fő támogatója a Generali Biztosító Zrt, stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók egylete és autós partnere az Audi.