Ez persze annak is jó hír, aki nem karácsonyi ajándéknak szánta, csupán előrelátásból veszi meg belépőjét, hogy elkerülhesse a helyszínen kialakuló sorban való várakozást. Ahogy eddig is, a kiállításra regisztráció esetén újra kedvezményesen válthatunk belépőt, ebben újdonság, hogy ezt már nem csak bizonyos ideig tehetjük meg, hanem akár az esemény ideje alatt is, tovább könnyítve a bejutást a rendezvényre.

Visszaállításra került az ingyenes belépési lehetőség a hajós jogosítvánnyal rendelkezőknek, ők 2019. február 24-én, vasárnap látogathatják díjmentesen a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont pavilonjait, ahova hosszú idő után a Budapest Boat Show újra díszvendéget is hív. 2019-ben a Fertő-tó mutatkozik be, nem csak a helyi vitorlás egyesületeivel és versenyeivel, de átfogóbb képet is nyújt, hogy vitorlázóként milyen helyi különlegességek és látványosságok várnak minket.

Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője jövőre újra szakmai nappal indul, mellyel a szervezők a szakemberek, illetve a hajóvásárlást tervezők részére biztosítanak egy olyan napot, melyen nyugodtabb, az üzletkötéshez ideális légkört teremtenek. Ettől függetlenül, természetesen ezen a napon, a többihez hasonlóan érdekes színpadi beszélgetések zajlanak majd, illetve a Programsziget és a Bemutató medence is folyamatos programokkal, bemutatókkal várja a látogatókat.

A Budapest Boat Show-val egy időben, az A pavilonban várja az érdeklődőket az Utazás kiállítás, mely szintén tartalmaz érdekességeket a hajós közönségnek. Különböző desztinációk mutatkoznak be, például Olaszország és Horvátország, de Balaton is több, mint 100m2-nyi területen mutatja be újdonságait. Külön standot kap az aktív turizmus a vízi utak, illetve a most bevezetésre kerülő nyaralóhajók, kikötők bemutatásával. Több utazási iroda standján, pedig folyami, illetve a tengeri hajóutakról is lehet bővebb információt szerezni.

A kiállítás szakmai színvonala pedig már évek óta nem kérdéses, hiszen fő támogatója a Generali Biztosító Zrt, stratégiai partnere a Magyar Vitorlás Szövetség és a Balaton Boat Show, szakmai védnöke a Hajóipari Vállalkozók egylete és autós partnere az Audi.