A Magyar Vitorlás Szövetség téli szakmai előadássorozatának előadói között szerepel a a világ egyik legjobb olimpiai női vitorlázója (Érdi Mári),világ egyik vezető versenybírója (Böröcz Bence), a világbajnok Berecz Zsombor edzője (Kelemen Tamás), valamint a Balaton vezető meteorológusa (Horváth Ákos).

A sorozat tematikája:

január 22. Versenybírói döntéshelyzetek

Böröcz Bence, akit a World Sailing 2018 novemberében a világ vezető versenybírói közé választott, interaktív előadásában ilyen, és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ: Mi a versenybírók feladata egy vitorlás versenyen? Hogyan működnek a versenyszabályok egy tárgyaláson? Hogyan befolyásolja egy versenyző stratégiáját egy megnyert óvás? Az előadás alatt a résztvevők maguk is hoznak döntéseket megtörtént esetekben. A döntéshelyzeteket a 2018 augusztusában, a dániai Aarhusban megrendezett Hempel Sailing World Championships, a világ negyedik leglátogatottabb sporteseményének válogatott tárgyalásai adják, így az érdeklődők megtapasztalhatják, milyen kihívás világbajnoki címek és olimpiai kvóták sorsáról határozni.

február 12. A sikeres versenyzéshez vezető út

Brencsán Dávid, Hodács Attila, Sigmond András edzők és Holczhauser András MVSz főtitkár ad áttekintést a 2018-ban megjelent szövetségi kiadványokról

február 26. Balatoni szél

Horváth Ákos, Országos Meteorológiai Szolgálat Viharjelző Obszervatóriumának vezetőjének előadása a Balatonra jellemző időjárásról és szélviszonyokról.

Március 5. Vitorlakészítés és rigging praktikus tanácsok

Kelemen Tamás vitorlatervező (Berecz Zsombor edzője) és Pécsváradi Ákos (MVSz Technikai bizottság elnöke) rigging és vitorlajavító szakember mutatja be a vitorlakészítés folyamatát és ad praktikus tanácsokat a vitorlázat és a kötelek kiválasztásához a megrendeléstől átvételig.

március 19. Mitől lesz valaki jó vitorlázó?

Érdi Mári, az Év női vitorlázója, a 2020-as tokiói olimpia résztvevőjének előadása a felkészüléséről, versenyek előtti trükkökről és a versenyeken alkalmazott taktikákról.

Az előadásokat - amelyeket bárki látogathat, de regisztrálni kell - kéthetente keddenként délután 6-tól este 8-ig rendezik a Magyar Sportok Háza első emeleti konferenciatermében (Budapest 1146, Istvánmezei út 1.).

Fotó: Cserta Gábor, Magyar Vitorlás Szövetség