Szombaton 10 órakor gyenge szélben rajtolt el a 2019 évi Tramontana-Sennebogen Kupa. Idén Reginákkal és Sudár Sportokkal és X-35-el kiegészülve 80 hajó vágott neki a Balatonfüred – Alsóörs – Siófok – Balatonfüred távnak. A gyenge szél és a tűző napsütés alaposan próbára tette a vitorlázókat. Az alsóörsi bóját a Capella vette elsőként és megtartva helyét a célvonalat is elsőként szelte át a pályarövidítésnek köszönhetően Siófokra került befutónál. Második a Sirocco, harmadik a Nemere II lett. 

A díjkiosztón az abszolút első 3 helyezett értékes Musto ajándékcsomagot is átvehetett a versenyt támogató Ivanics Kft. jóvoltából. A díjkiosztó után a rendezők bográcsban készült szarvaspörkölttel és csopaki borokkal látták vendégül a megfáradt versenyzőket, akik közül sokakra vasárnap még várt a VSC által rendezett Hamis Szalag is. 

A Tramontana-Sennebogen kupa az Összevont Cirkáló osztály éves bajnoksági sorozatának második harmadik valamint a Sudár Sport, X-35 ranglista versenye is volt.

 

A verseny névadója a Sennebogen cégcsoport, amely már hosszú évek óta működik együtt a Tramontana Vitorlás Egyesülettel és Alapítvánnyal. A versenynek a gyönyörűen felújított és hatalmas fejlesztésen átesett Hajógyári Kikötő adott otthont.

 

A verseny további támogatója csopaki Szent Donát Pince és Bisztró, mely az északi part egyik legkiválóbb vendéglátóhelye ahol megtalálható a Tramontanáról elnevezett cuvee is. 

A versenyről készült képek hamarosan elérhetőek lesznek a www.tramontana.hu oldalon. 

Köszönjük továbbá a Hajógyári Kikötő, a Nemzeti Együttműködési Alap és az Ivanics Csoport támogatását.

 

Melléklet: Végeredmény