A Svert Kupa – MVSZ Jolle25 ranglista versenyre nevezés a MVSZ vihar rendszerén keresztül történik, amely már szintén aktív! Megjelentek a versenyekVERSENYKIÍRÁSAI ÉS VERSENY UTASÍTÁSAI is! Az online nevezés jelentősen kedvezőbb áru lett a helyszíni nevezésnél feltételei és az ingyenes vendég kikötőhely igénylésnél is további változások vannak!

Online ezt a tartalmai itt olvashatod el: www.svertkupa.hu

Eltelt az idő rohamosan közeledik a dupla jubileumi verseny év a Svert Kupa életében! A 90 éve Zamárdiban először megrendezett Svert Kupa és a tradíciója sikeres újjáélesztését követően idén 5. alkalommal kerül rendezésre a népszerű Svert Kupa Zamárdi - DELL túraverseny. A verseny fennállása óta a DELL névszponzorációjával jöhet létre minden évben. Az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye.

Tehát az 1929 –es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi, ma is aktív vitorlásversenye, kimondottan svertes egy és kéttestű hajók közül meg talán az egyetlen amatőr verseny, amely ekkora nevező létszámmal bír. A V. Svert Kupa vitorlás versenyek 2019. augusztus 10-én lesznek. Svert Kupa - DELL túraverseny 2019. augusztus 10. szombaton lesz. Külön versenyként, azaz későbbi rajttal és másik túraútvonalon Svert Kupa Ifjúsági - DELL túraverseny szintén 2018. augusztus 10. szombaton lesz. A Svert Kupa- MVSZ Jolle25 ranglistaverseny szintén augusztus 10-én, szombaton a DELL túraversennyel párhuzamosan. Részletek a versenykiírásokban és versenyutasításokban mind a három versenyre ITThttps://goo.gl/yqzGTT

 

Értékes nyeremények

 

Egytestű abszolút fődíj a DELL Alienware m15, komoly versenyzőknek, akik aktív életet élnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni. A versenyeink hagyománya, hogy az egytestű és kéttestű hajóosztályok abszolút és hajóosztályonként is külön értékeléssel versenyeznek. Így nálunk minden évben nem egy, hanem két fődíj van. A Jubileumi évre tekintettel a DELL úgy döntött, hogy a szavazáson dobogós helyet szerzett másik játékgépért versenyezhetnek idén a kéttestű (katamarán) hajóosztályok és közülük a legjobb haza is viheti persze. Tehát a Kéttestű abszolút fődíj DELL G5 15 játékgép. Svert Kupa – DELL Ifjúsági túraversenyen a fiatalok is értékes fődíjakért versenyezhetnek külön egy és kéttestű értékelésben ezek az abszolút első helyek tekintetében a DELL Alienware gamer hadsetje és gamer egere lesz, amelyeket a cég kimondottan játékhoz tervezett. A népszerűbb hajóosztályok és különdíj győztesek pedig további támogatónk nyereményeinek örülhetnek az ünnepélyes díjátadón és mindhárom versenyzői részt vehetnek a közös versenyzői vacsorán is természetesen. (Részletek www.sverkupa.hu GY.I.K. Menüpontokban)

 

A verseny célja: a balatoni sekély vízben is alkalmas uszonyos vitorlás hajózás népszerűsítése. Egyben az 1929-ben első alkalommal megrendezett Svert Kupa sikeres újjáélesztését követően, annak hagyományőrző folytatása a Zamárdi menti vizeken. Az 1929-es indulással a Svert Kupa a Balaton legrégebbi - ma is aktív - vitorlásversenye. RÉSZTVEHETNEK: Összevont (svertes, kielsvertes hajók), illetve - külön értékelésben - többtestű, katamarán (maximum 30 nm alapvitorlafelülettel) rendelkező hajók. A versenyen olyan hajók vehetnek részt, amelyek 50 centiméteres merüléssel is hajózni, vitorlázni képesek (felhúzott svert, vagy kielsvert). A Svert Kupán való részvételéhez, a tavalyival megegyezően nem kell kék könyv (kivéve MVSZ JOLLE 25 ranglistaversenyen indulók).

A RÉSZLETES VESENYI KIÍRÁSOKAT ÉS VERSENYUTASÍTÁSOKAT MIND A HÁROM VERSENYRE ITT: https://goo.gl/yqzGTT

 

Változások az nevezéseknél, a vendég kikötőhely és a parkoló igényléseknél

 

Az online nevezés jóval KEDVEZMÉNYESEBB díjú, mint a helyszíni nevezési díj, igaz a hazai vitorlás versenyek tekintetében mindkettő alacsony maradt, (főleg a jóval dinamikusabban növekvő költségek ellenére). Az online nevezés megkönnyíti a versenyszervezést és költségek féken tartását számunkra, neked ezért cserébe viszont gyorsabbá teszi a nevezést és olcsóbb is a versenyzőknek. Részéteket lásd GYIK „Mennyi a nevezési díj a versenyekre” menüpontját.

Az online nevezők a részleteket is tartalmazó visszaigazoló információs levelet kapnak az online nevezést követő 48 órán belül. 2019 évben is fontos változás, hogy az online nevezés feltétele, hogy a nevezést követő 72 órán belül a nevezés összege az egyesület számlájára megérkezzen.

Természetesen miután átutalással befizetted a nevezési díjat az előre kitöltött nevezési lapot és a nevezési csomagot a helyszíni nevezési napok időpontjában és helyszínén veheted át te is. Online nevezés viszont csak 2019 07. 10.12.00 - 2017.24. 12.00 óráig lesz aktív, ezt követően már csak személyesen lehet nevezni a kikötőben. E tekintetben is az előnevezési nap kedvezőbb díjszabású, mint a verseny napja előtti helyszínin nevezési nap, idéntől viszont NEM lehet nevezni már a verseny reggelén, amely minden évben, mint a rajtnál, mint a kormányosi értekezleteknél nagyon problémás volt.

A Svert Kupa amatőr egytestű és kéttestű svertes vitorlás hajók versenye (bővebben lásd versenykiírás), így a nevezéshez Vitorlás Szövetségi kék könyv nem kell. Kivétel a Svert Kupa – MVSZ Jolle 25 raglista versenyen résztvevők, amelyek az MVSZ Vihar nevezési rendszer és díj mellett kékkönyv is kötelező a többi versenyhez képest.

Fontos!

A korábbi évek tapasztalatain alapszik, hogy ez évtől a tovább szigorodott a kikötőhely igényléscsak azok igényelhetnek ingyenesen vendéghelyet, akik online, vagy a vihar rendszerén keresztül beneveznek 2019. július 24-ig és a nevezési díjat is befizették. Az online nevezés és a nevezési díj befizetése nem jár automatikusan ingyenes vendéghellyel azt ugyanúgy írásban kell igényelni asvertkupa@gmail.com e-mail címen és a helyek kiosztásánál a szervezők figyelembe veszik az igénylő milyen hajóval érkezik (valóban csak vízen tud várakozni, vagy amúgy sólyázható is) illetve főszempont még, hogy a hajó milyen távolságban lévő kikötőből érkezik a versenyre.

A szárazföldön és vízen érkező hajókhoz idéntől egy személygépkocsi parkolási helyet tudunk biztosítani, mivel a terület alapvetően a szárazföldön érkező hajók versenyelőtti összeszerelésére van, fen tartva. Sajnos arra is felkell hívnunk a figyelmet, hogy a zárt parkoló NEM KEMPING, azaz szálláshelyként nem funkciónál, továbbá az ott parkoló autók tulajdonosan úgy helyezzék a személygépkocsikat, hajószállító trélereiket, hogy a sólyázáshoz közlekedő hajókat vegyék figyelembe, a gyors és biztonságos kijutásukat ne akadályozzák.     

A szárazföldön (tréleren) érkező hajók esetében a parkolóban a verseny előtti és maximum azt követő éjszakára van hajó elhelyezési lehetőség. Ugyanez vonatkozik a vendéghelyre jogosultakra is, kizárólag e két napra kapnak vendéghelyet és sajnos felkell hívnunk a versenyzők figyelmét, hogy minden további éjszakát – elkerülendő, hogy akár 1 hétig is „ottfelejtsék” a hajót 20.000+áfa/hajó díjjal kiszámlázunk)

A kéttestű (katamarán) versenyzők Zamárdi ketrecben Diószegi Zoltánéknál tudják igény esetén ingyenesen hajóikat verseny előtti éjszakára elhelyezni, ezügyben közvetlen Diót kell keresni.  

Kérhetek- e egyedi vagy más számozású rajtszámot?

A 2019 évi versenyeken már beszüntettük az egyedi rajtszám és vagy a nem az automata nevezési rendszer sorban kiadott rajtszámától eltérő számozás igénylését.  Azon felül, hogy a manuális állandó rendszer változtatások jelentős plusz adminisztrációs terhet ró ránk, a verseny lebonyolításában adódó plusz nehézségeket és az eredményszámításoknál ezekből felmerülő esetleges hibákat is próbáljuk csökkenteni.  Így tehát a többi nagy nevező számú versenyekkel megegyezően a Svert Kupán is mindenki a rendszernyilvántartás szerinti rajtszámmal tud csak indulni. Megértéseteket köszönjük!

 

 

Nevezési díjak és egyéb információk

 

A 2019 évi nevezési díjak a Svert Kupa – DELL túraverseny Svert Kupa Ifjúsági – DELL túraverseny és az MVSZ JOLLE 25 ranglistaverseny tekintetében részletesen ITT!

 

V. SVERT Kupa – DELL túraverseny és a Svert Kupa Ifjúsági - DELL túraversenyek tekintetében röviden:

A versenyre az alábbi helyeken és időtartamokban adható le helyszíni nevezés: Zamárdi, Bácskai utcai kikötő: 2019.08.09. 14.00-19.00.

Előnevezés (helyszíni): Zamárdi, Bácskai utcai kikötő 2019.07.27. 14.00-18.00

Online nevezéswww.svertkupa.hu - 2019. 07.10. 08.00 óra és 2019. 07. 24. 12.00 óra közt.  (A nevezési csomagokat az online nevezők a helyszíni nevezési napokon vehetik át személyesen. )

A nevezési díjakat a Svert Kupa vitorlás Egyesület Budapest Banknál vezetett számlaszámára: 10101315-23526900-01004004 utalással kell teljesíteni a megadott határidőig.

A nevezési díj: helyszíni nevezés estén 4000 Ft/fő. Előnevezés (helyszíni) esetén 3000 Ft/fő. Kedvezményes online nevezés esetén 2000 Ft/fő

Gyerek kedvezmény: 2009.01.01. vagy utána született versenyzők online nevezésnél, amennyiben minimum 2 felnőttel együtt nevez egy hajóban 1000 Ft/fő, előnevezésnél 1500 ft/fő, helyszínen 2000 ft/fő nevezési díjat fizetnek.

MVSZ JOLLE ranglistaverseny 5000 HUF/fő, nevezni csak és kizárólag a MVSZ vihar rendszerén keresztül lehet, a nevezési csomagokat a nevezési díj befizetés igazolása mellett a helyszíni előnevezési és nevezési napon lehet átvenni.

Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832 e-mail: svertkupa@gmail.com

 

A FONTOS INFORMÁCIÓK RÖVIDEN!

 

Átutalásnál a megjegyzés rovatba a nevezők pontosan részletezzék, mely versenyre neveznek, hány fővel és kérjük, írják be a kormányos nevét is. Fontos továbbá, hogy az online nevezés feltétele a nevezést követő 72 órán belül a nevezés összege az egyesület számlájára megérkezzen lekésőbb az online nevezés le zártáig, azaz legkésőbb 2018. július 26.12.00 ig bezárólag.

A nevezési díjakat a Svert Kupa vitorlás Egyesület Budapest Banknál vezetett számlaszámára: 10101315-23526900-01004004 utalással kell teljesíteni a megadott határidőig.

Az online nevezők nevezési díj határidőn belüli befizetése mellett a nevezési csomagjaikat az ugyanúgy a helyszíni nevezési napokon vehetik át Zamárdi Bácskai utcai kikötőben. Az MVSZ Jolle ranglista nevezők is ezen a napokon vehetik át a nevezési csomagokat és fizethetik meg a fix nevezési díjaikat.

A Svert Kupa amatőr egytestű és kéttestű svertes vitorlás hajók versenye (bővebben lásd versenykiírás), így a nevezéshez Vitorlás Szövetségi kék könyv nem kell. Kivétel a Svert Kupa – MVSZ Jolle 25 raglista versenyen résztvevők, amelyeknek más nevezési díj mellett kékkönyv is kötelező a többi versenyhez képest.

Nevezési nap / személyes regisztráció: 2019.07.27. 14.00-18.00 (előnevezés) valamint helyszíni nevezési nap 2019.08.09. 14.00-19.00. a verseny napján nincs nevezésre lehetőség, a helyszínek Zamárdiban a Bácskai utcai kikötőben a versenyirodán lesznek

A nevezési/regisztrációs díj adott versenyző versenyzői vacsoráját, a versenyen való részvételt, a rajtszámot, azaz a nevezési csomagot tartalmazza. A nevezés az étkezésnél 1 nevező fő/1 étkezési utalványt tartalmaz. Plusz étel jegyet hozzátartozónak nem.

A verseny rendezői kérik a részvevőket, hogy a nevezés, ill. a verseny zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minél többen éljenek az online előnevezés lehetőségével. ITT: http://svertkupa.hu/nevezes

Korlátozott számban természetesen idén is lesz a versenyen indulók részére ingyenes vendéghely a Zamárdi kikötőben, amely elő regisztráció köteles! Nevezett hajók részére tudunk kizárólag vendéghely igényt fogadni! Azaz érdemes ezért is online előnevezni, hiszen a vendéghely igénylést csak azután vesszük figyelembe miután neveztél és a NEVEZÉSI DÍJAT is befizetted.

Tehát ilyen jellegű igényeket mindenkitől kérjük, hogy előre jelezze a versenyszervezői felé e-mailben (mimnél korábban annál nagyobb az esély) a svertkupa@gmail.com címen a tárgyban kérjük feltüntetni, hogy"VENDÉGHELY IGÉNY". Egyéb változásokat részletesen leírtuk az információs levélben.

Adhoc jelleggel senkinek nem tudunk senkiinek biztosítani a lehetőséget. A vendéghelyeket ingyenesen a versenyeket megelőző és az azt követő 1-1 éjszakára biztosítjuk a versenyen induló és Zamárdihoz képest távolabbi helyekről vízen érkezők részére.

A vendéghelyek kiosztásának egyéni döntési jogát a versenyszervezők fenntartják és legkésőbb a verseny előtt 48 órával mindenkit értesítenek a lehetőségeiről. A mérlegelésnél az számít többek közt, hogy milyen távolságból érkezik a hajó és sólyázható e pl, mert akkor parton is tárolható stb., illetve a vendéghely igényeket csak online lenevezett hajók esetében tudjuk értelemszerűen figyelembe venni. A nevezési napokat és az online nevezés feltételeit az oldalunkon is megtaláljátok.

Nevezési díjak tehát idén is töredékei az egyéb vitorlás versenyekhez képest, kékkönyv az MVSZ raglista versenyeken kívül senkinek nem kell se a DELL túraversenyre, se a DELL Ifjúsági túraversenyre.

A parkolásra vonatkozó változásokat és egyéb változásokról részletesen írtunk az információs levélben.   

Verseny szervezői telefon +36 70 552 1832 e-mail: svertkupa@gmail.com

Találkozzunk augusztusban!

A szervezők