Népes mezőny, többszörös Magyar-, Európa- és Világbajnok versenyzők az indulók közt, nagyszerű vízi és parti programok, értékes tárgynyeremények - ez vár idén a NAU330 osztály bajnokságán elinduló csapatokra.

Az előzetes jelentkezések alapján, egy népes, várhatóan 16-17 egységből álló, mezőny fog összegyűlni a balatonföldvári vízterületen. Az is biztosnak tűnik, hogy a korábbi években már az osztályban versenyző kíváló vitorlázók mellé a magyar vitorlázás meghatározó alakjai is beszállnak a NAU330 egységek játékába. Többszörös Magyar-, Európa- és Világbajnok versenyzők színesítik majd a mezőnyt, emelik a bajnokság nívóját. Kikötői beszélgetésekben legtöbbször Litkey Farkas, Rauschenberger Miklós illetve a Nautic hajók atyjának, Soponyai Géza nevét említik indulóként a jólértesültek. 

Az augusztus végi időpont a bajnokság megrendezésére fontos volt a NAU330 osztály számára, ugyanis ilyenkor tud a legtöbb csapat rajthoz állni. Az időpont választás azonban - egy új MVSz szabálynak köszönhetően - azt is jelentette, hogy a magyar bajnoki címről le kellett mondani és idén be kell érni a legrangosabb versenyen flottabajnoki címmel. 

A bajnokságot a támogatók által felajánott nyeremények teszik teljessé, melyek között megtalálható a NovaSail NS 360.Pro vezeték nélküli taktikai műszer és a Boardy on Board összecsukható, könnyű, csúcsminőségű roller, mely kíváló tartozéka bármelyik NAU330 hajónak. A versenyzők bemelegítését, lazítását a MERU Sportcare termékek segítik majd. 

 A verseny végén értékes Dubery napszemüveg csomagokkal és Blinkee.city elektromos moped bérlési kuponnal is gazdagodnak a versenyző csapatok. Fontos azonban, hogy a nyeremények egy részét nem csak az első hat helyezett egység kapja meg, több nyeremény is az indulók között lesz kisorsolva. 

 A NAU330 Flottabajnokságra az MVSz VIHAR rendszerében (vihar.hunsail.hu) lehet nevezni. További információ: NAU330 Osztály Facebook oldalon - fb.com/nau330