A verseny csütörtökön kezdődött három futammal, 8-10 csomós szélben. A hazaiak helyi menője, Leopold Fricke szépen behúzta mindhárom futamot igen komoly előnnyel. Egyedül a Peecasso tudta vele tartani a lépést, Zsoltiék a második futamtól éreztek rá a széljárásra. Pénteken 5 csomóban indították a negyedik futamot, amit a Tomasso csapata vezetett, de a hátszélben rossz oldalt választottak, és a kifejezetten csíkos szélben visszaestek. Az egykörösre rövidített futamot végül a német Sasso nyerte.

Az ötödik futam is gyenge szeles lett, és ismét a Fricke kormányozta csapat nyert nagy előnnyel.

Szombatra komolyabb szelet és sok csapadékot igért a meteorológia, egyik se maradt el. A Tomasso csapata szépen teljesített a 20 csomós szélben. A hatodik futamot végig vezették, és a célvonal elött a fordulóban felborultak, és így másodiknak futottak be. A hetedik futamban még erősödött a szél, a végére elérte a 25 csomót is. Ezt a futamot a Tomasso csapata nyerte, és a Peecasso jött be másodiknak. Az asszózás egyik legszebb élménye 12-14 csomós sebességgel hátszelezni, és 7,5-8 csomóval krajcolni. 

 

A futam legvégén a Fricke vezette Spasso Per Sei árboca eltörött, és kivontatták őket a partra. A Peecasso győzelmi esélyei jelentősen megnőttek. A nyolcadik futamra egy bő órát vártunk a kellemetlen zivataros időben. A szél visszaállt 15 csomóra, és visszahúztuk a génuákat.

A futamot a Peecasso nyerte a jó hátszeles taktikájuknak köszönhetően. A kilencedik futamra megjelent a GER74 rajtszám, de egy másik hajóra húzták fel a vitorlájukat, szóval Fricke csapata újra rajthoz állt. A Peecasso csak akkor tudta volna őket megverni, ha 2 pont különbséggel futnak be, sajnos ez nem sikerült. Bár a futamot hozta a Peecasso, de korai rajtért kizárták őket. Ezzel Fricke nyerte a futamot, és megnyerték a versenyt is. 

A szombati négy futammal véget ért az Európa Kupa, de a végeredményre még egy óvás miatt várni kellett. A Tomasso óvta a Sasso csapatot kormányos csere miatt. Bár a cserét bejelentették és a rendezőség jóváhagyta, de a hirdető táblára nem rakták ki. A kormányos csere nem lehetséges a szabálykönyv szerint, így a zsüri salamoni döntéssel nem zárta ki őket a szombati futamból, hanem büntető pontokat kaptak. Az eredményhirdetésre és díjátadóra még szombat este sor került. A versenyt a német Leopold Fricke vezette csapat nyerte, második lett a Peecasso, és harmadik a Tomasso. A Fiji csapat az erős szélben, technikai gondokkal küzdve visszaesett az 5. helyről a 12.-re. Apróbb hibáktól eltekintve egy jól rendezett versenyen vettünk részt, a németek nagyon szívélyes vendéglátóink voltak.

Eredmények a linkre kattintva elérhetőek.

 

https://www.manage2sail.com/en-US/event/Asso99#!/results?classId=b4bea5f0-1a11-406f-b7ae-34778fe93e23