A győztes MKB-Prospex öröme nem lehetett felhőtlen, mert a Kékszalagra készülő csapat – kihasználva az ideális szélviszonyokat - a befutó után még edzett egyet, de felborultak. Szerencsére személyi sérülés nem történt. Az MKB-Prospex beszámolója alapján a borulás bőszélben, az északi parthoz közel, egy gyors pöffben történt. Vitorlacsere volt éppen folyamatban a hajón és ezért a súlyelosztás nem volt megfelelő, így a hajó orra lefúrt, majd felborult. A csapat - rendkívül sportszerűen - a közösségi médiában megköszönte a sok segítséget, amit kapott a mentéshez, visszaállításhoz. Külön köszönetet mondtak a szakszerű és higgadt segítségért a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának és az ÖTE -nak, valamint Czégai Laszlónak a motoros segítségért.

Fontos megjegyezni, hogy bár látványos egy ilyen katamarán borulása, de a mentéshez hatalmas területre van szükség, így a mezőny tagjainak ilyen esetben kellő távolságot kell tartania a bajba jutott hajó környezetében.

BMW-Leier Horváth Boldizsár Emlékversenyen élénk szélben, igazán jó vitorlás időben teljesíthették a távot a versenyzők. Hagyományos túraversenyként idén is kiváló felkészülési lehetőség volt a sportolóknak a közelgő Kékszalag (2020.07.30.) előtt. A versenyen egyébként nem csak az egyesületekhez tartozó, igazolt versenyzők, hanem azok is indulhattak, akik egyszerűen csak szerették volna kipróbálni magukat és hajójukat egy túraversenyen. Az érdeklődés ennek megfelelően alakult. Nyolcvan hajó ért célba a versenyen.

Eredmények:

https://byc.hu/wp-content/uploads/2020/01/hb2020_abszolut_20200704_1440.pdf

https://byc.hu/wp-content/uploads/2020/01/hb2020_ertekelesi-csoportonkent_20200704_1440.pdf