A tavalyi esztendőben 40 hajó nevezett az ob-ra, számos magyar és külföldi bajnok tette izgalmasabbá a versenyt, de csupán 5 futamot sikerült lebonyolítani. A rendkívül szoros versenyben az Ian Ainslie, Weöres Márta (Kereked) páros lett az első, a Litkey Farkas, Szentpéteri Zsolt (KMPVSE) kettős állhatott a dobogó második, míg a Varjas Sándor Endre, Kutassy László duó nyakába akasztották a bronzérmet. A seniorok versenyét a Vass Ádám, Simkó Zsolt (ARSC) kettős nyerte, a legjobb ifi egység pedig a Kovács-Buna Botond, Kovács-Buna Kinga (MAFC-MVK) páros lett, akik a mezőny – előkelő - 10. helyén végeztek.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy idén komoly esély van a címvédésre, hiszen az Ian Ainslie, Weöres Márta páros egyértelműen esélyesként indul, de a rendkívül erős mezőnyben biztos, hogy izgalmas csaták lesznek és tulajdonképpen sok olyan egység van, aki esélyes a bajnoki cím elhódítására.

Nevezni a VIHAR-ban (https://vihar.hunsail.hu) lehet, valamint a helyszínen a versenyirodán. A versenykiírás alapján, a rendezőség naponta maximum négy futamot tarthat, a szerdai napon a megnyitó ünnepséggel (11:30) veszi hivatalosan kezdetét az országos bajnokság, az első futamra pedig szintén szerdán, 13:00 órakor kerülhet majd sor.

A versenyutasítás  a regisztrációkor lesz elérhető a versenyirodán és a verseny hirdetőtábláján, valamint a www.thesail.hu oldalon, és a Tihanyi Hajós Egylet Facebook oldalához tartozó esemény hírfolyamán.

További információ: andi.rutai@thesail.hu