A nap rövid halasztással indult, és nem sokkal 10:00 óra után el lehetett kezdeni a rajteljárást. A gyenge leálló szélben Náray Vilmos versenyvezető a pályarövidítés mellett döntött, így maximális futamszámmal, nem sokkal dél előtt befejeződött az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokság és a Benacsek Jenő Emlékverseny.

Az utolsó futam befutójánál ismét éles verseny volt a tó két legöregebb versenyhajója között, melyet ezúttal a Kishamis nyert néhány másodperc különbséggel.

A kora délutáni díjkiosztón az Összevont Cirkáló Magyar Bajnoki érmét a 124 éves Kishamis vehette át, Hrehuss Györggyel a kormánynál, a második helyezett a Hónig Péter vezette Talizmán lett, a harmadik helyre a Kellermayer Sándor kormányozta Tramontana futott be. Az első három helyezett a csodás érmeken kívül az Ivanics Kft. és a Champaigne Taittinger jóvoltából különdíjban részesült. A Tóth László emlékfutamot ezúttal a Kishamis nyerte. 

A Benacsek Jenő Emlékversenyt, melyen csak 75-ös Cirkálók indulhattak, szoros versenyben a Nemere II nyerte Pallay Tiborral a kormánynál, így a Herendi Porcelánmanufaktúra gyönyörű díját is Ők vihették haza. A második a Lillafüred (Gál András Levente), a harmadik a Sirocco (Cittel Lajos) lett.

***************************************************

Szombaton reggel 7:30 órakor kormányosi értekezlettel indult az Összevont Cirkáló Magyar bajnokág, és Benacsek Jenő Emlékverseny harmadik napja. A várt reggeli, keleti szél sajnos nem érkezett meg, így Náray Vilmos versenyvezető a halasztás mellett döntött. Nem sokkal dél után a mezőny kihajózott és 2 órakor elindult az ötödik futam.

Az Összevont Cirkálóknál éles verseny alakult ki a Kishamis és a Tramontana között, melyet végül néhány másodperces előnnyel a Trami nyert meg. A 75-ös cirkálók versenyében az ötödik futamot a Lillafüred nyert meg, Gál András Leventével a kormánynál. Némi halasztást követően a gyengülő szélben tudott elrajtolni a hatodik futam, két korai rajtos hajóval, akik a javítást követően szépen javítva a harmadik és negyedik helyen értek célba. A versenyzőket a kikötést követően - a már szokásos - stég-party várta, melyet ezúttal a 40-es cirkálók biztosítottak. 

Az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságot - hat futam után - továbbra is a Kishamis vezeti. A Talizmán feljött a második helyre, a harmadik pedig jelenleg a Tramontana. A Benacsek Jenő Emlékversenyen – szintén hat futamot követően - az élen a Nemere II. áll, mögötte pedig Lillafüred, Sirocco a sorrend.

*****************************************************

Csütörtökön kezdődött az Összevont Cirkáló Osztály 2020 évi Magyar Bajnoksága és a Benacsek Jenő Emlékverseny, ami a 75-ös Cirkálók külön versenye. A versenynek a korábbi évekhez hasonlóan idén is a balatonfüredi, gyönyörűen megújult és kibővített, Hajógyári Kikötő ad otthont.

Csütörtökön 10 órakor megnyitóval kezdődött a verseny. Az első rajt a 12-14 csomós szélben indult, ami a rajtot követően gyakorlatilag leállt, így a Náray Vilmos vezette versenyrendezőség a futamot törtölte. Ezt követően a délután egy futamot szerencsére sikerült megrendezni, melyet az ÖC osztályban a Hrehuss György által kormányzott Kishamis nyert a Tramontana előtt. A Benacsek Jenő Emlékverseny első futamát a Nemere II nyerte. A kikötést követően a stégpartyt ezúttal az „R” Yachtok biztosították.

A pénteki napon a mezőny a tervezett időben kiment a vízre és 10 órakor elrajtolt a mezőny. Gyenge és közepes szélben 3 gyönyörű futamot sikerült rendezni, így a Bajnokság érvényességéhez szükséges minimális futamszám már megvan. A pénteki napon a 75-ös cirkálók látták vendégül a mezőny a partraszállás után, így finom sajtok és kitűnő borok mellett volt lehetőség megbeszélni a három futam történéseit. Este gálavacsora és a csopaki Szent Donát Borkúria borai várták a társaságot.

A holnapi napon az eredetileg tervezett 10 óra helyett már 9-kor lehet rajt, bízva abban. hogy a reggeli szélben tudunk futamot tartani.

Az Összevont Cirkáló Magyar Bajnokságot 4 futam után a Kishamis vezeti a Tramontana előtt a harmadik helyen a Talizmán áll. A Benacsek Jenő Emlékversenyt a Nemere II. vezeti, a második helyen a Lillafüred, a harmadik helyen a Sirocco áll.