Elmondása szerint a legnagyobb nehézséget nem csak a körülmények jelentették számára, hanem az is, hogy kevés versenyen szerepelt az elmúlt időszakban és emiatt hiányzott a precizitás, a gyors alkalmazkodó készség számára.

„Remekül kezdtem az Európa-bajnokságot és akkor még azt gondoltam, hogy ebből egy jó kontinensviadal lehet számomra. Jött azonban egy-két rosszabb futam és talán picit elbizonytalanodtam, de az biztos, hogy küzdöttem keményen még akkor is, ha nehezebben tudtam alkalmazkodni. Talán a precizitás hiányzott a legjobban, ami biztos, hogy bennem lett volna, ha sok versennyel a hátam mögött érkezem Lengyelországba. ezen kívül persze a helyszín adottságai is rendkívül megnehezítették a dolgunkat. Volt olyan, hogy a rajt után 200 méterrel már akkora különbségek voltak a mezőnyben, hogy gyakorlatilag, aki hibázott esélytelenné vált. Nem szabad mindent a szerencse hiányára fogni. Rozsdás voltam, de azért ez egy fontos verseny volt, komoly tapasztalatokkal. Szerencsére az olimpia még messze van, így időben történt minden. Mennünk kell tovább előre, dolgozni sokat azért, hogy a hibákat kiküszöböljük.” – értékelte az Európa-bajnokságon történteket Vadnai Benjamin.     

A Vadnai-testvérek egy rövid pihenő után az év végéig hátralévő időszakot szinte végig vízen töltik majd, kőkemény edzésekkel. Először Splitbe utaznak november elején, majd december legelején Máltára teszik át bázisukat.