Miután a füredi kikötőkben nincs télen vízen tárolás, ezért a keleti medencében nem várok különösebb mozgást. Örülök a kőszállító uszályoknak, mert amikor nem akadót építenek valahol a tófenéken, akkor jó eséllyel kikötő épül, bővül valamerre. Ha a tőkesúlyos hajók el is tűntek, azért a jollék időről időre kimerészkednek.

A kedvencem egy kalózos, aki rendszeresen megjelenik a Gödrös felől, egyedül ül a hajójában, elhúz a cső felé spinnakert bont, fel alá rohangál szemmel láthatóan élvezkedik. Miután egyre több irigykedő rajongó észlelte a mozgását, megindult a találgatás: vajon ki lehet az az eszement, aki úgy próbál túljárni a hatóság eszén, hogy hobbiját a viharjelző-mentes időszakban, a téli hónapokban gyakorolja. Biztosan ráunt, hogy a szezonban az épségére ügyelő rendőrök nem igazán engedik vitorlázni.

A titokra fény derült az elkövető önként jelentkezett a porthole.hu-n. Íme:

 

Mivel már a szomszédok is erről mesélnek, gondoltam bejelentkezem.

Tavaly megvettem azt a hajót amivel már amúgy is 22-23 éve megyek, így elhárult az utolsó akadály is a "téli" vitorlázás elöl. Régebben is elég sokat voltam kint télen, csak nem vittem magammal fényezőképgépet. A mellékletben lévő fényképek is olyankor készültek, amikor éppen tudtam még a telefont használni, ezért nincsenek is olyan képek amiken éppen siklásban vagyunk, esetleg a száling vége a vízben van:)

És ugye ez az első olyan telefonom, ami értékelhető képet tud csinálni.

November óta minden héten legalább egy napot voltam kint, széliránytól függően Alsóörsig vagy a csőig szoktam elmenni. Kétszer elmentem Sajkodig is ( félszigetkerülő:D ), egyszer Földvárig.

Kissé szűkíti a lehetőségeket, hogy korábban megy le a nap, és több idő is kell megszárítani a cuccokat. De legalább lehet vitorlázni akkor is ha fúj a szél. Novemberben még a legkisebb fiunk is jött párszor, de már nem engedi anya, mert "hideg van". 

Na jó szelet,

 Gabore
 

Ő Kajári Gábor. Ha látjátok a vízen gondoljatok rá meleg szerettel, bár ahogy ismerem ő még életében nem fázott.

Bizonyíték rá a tavalyelőtti Szilveszteri Regatta:

https://porthole.hu/cikk/12590-kis-hajoval-is-lehet-nagyot-menni

https://porthole.hu/cikk/12588-igy-hoditottuk-meg-lellet