Az esemény több éves múltra tekint vissza, túraként már négyszer teljesítették lelkes vitorlázók a balatoni „nagy kört”. Évről évre bővült a résztvevők száma és az idei évben a túra megérett arra, hogy már egy igazi versenyen, biztonságos keretek közt vitorlázhassák végig az erre vállalkozók.

 

A túra ötletgazdái, egyben lelkes résztvevői a Tihanyi Hajós Egyletet kérték fel a verseny megrendezésére.  Az már hagyománynak számít, hogy a rajt és a befutó a THE előtti vízterületen történik, de nem csak ezért vállalkoztak nagy örömmel a verseny megrendezésére. Az egylet értékrendjéhez közel áll az az eszmeiség, miszerint itt bárki elindulhat, bármilyen (arra alkalmas) hajóval és ami a lényeg: ezen a versenyen nem a győzelem a legfőbb siker, hanem a teljesítés! Minden induló önmaga és hajója határait feszegeti, kormányos és hajó régi jó barátok kell, hogy legyenek, közösen segítve, támogatva egymást a sok-sok együtt töltött versenyóra alatt.

 

A verseny névadó szponzora a FlexFleet Zrt. flottakezelő cég, amely azért állt be a rendező egyesület mellé, mert szintén nagyon hisz a verseny szellemiségében. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az általuk felajánlott különdíj: a távot utolsó előttiként teljesítő vitorlázó egy hónapig ingyen használhat egy Nissan Leaf elektromos autót. A verseny díjazottjait a Rooster magyarországi képviselete, a Monautix Kft. ajándékai, és a Hunsail kedvezményekre jogosító kuponjai várják, míg az éjszakai éberen maradást a Hell kávéitalai segítik.

 

A nagy kihívás mellett a legfontosabb, hogy minden versenyző biztonságosan teljesítse a távot, ezért minden hajó GPS jeladóval lesz felszerelve, a Vízimentők Balatoni Szakszolgálata pedig a teljes, 36 órás versenyidő alatt három mentőhajóval áll majd készenlétben. A GPS jeladókat a partról szurkolók is követni tudják a verseny applikációján keresztül.

 

A kiírásban megadott 60 fős nevezési limit a verseny előtt 2 héttel pár hajó híján már be is telt, így nagy izgalommal várjuk a rajtot a Balaton idei első hivatalos versenyén!

 


További információk

 

Időpont: 2021.05.14-2021.05.15.

Helyszín: Tihanyi Hajós Egylet, 8237 Tihany, Kenderföld u. 19.

Web: https://www.thesail.hu/versenyek-nalunk/klasszik-szolo-05-14-15/

Facebook: https://www.facebook.com/events/351686215820763