A táv a Kékszalagéhoz hasonló tókerülés a Tihany-Almádi-Keszthely-Tihany útvonalon, amit az indulók teljesen egyedül tesznek meg a hajójukkal. Az embert próbáló kihívás dacára az első eseményt is jegyző Tihanyi Hajós Egylet (THE) idén még nagyobb részvételre számít, ami még izgalmasabbá teszi majd a versenyt.

A rajt és a befutó is a THE előtti vízterületen lesz, de nemcsak ez motiválta őket, amikor újból vállalták a verseny megrendezését. Hisznek abban, hogy minden teljesítmény középpontjában az ember áll, ezen a megmérettetésen ugyanis bárki elindulhat, ha van egy alkalmas hajója és megvan benne a vágy és a kitartás, hogy feszegesse vagy akár túl is lépje a saját határait. A résztvevők egyedül vágnak neki a távnak és a kormányzás, a hajó kezelése, a spinakkerezés és a verseny taktika mind egy ember feladata. A verseny szellemiségének lényege is pont ez: nem a helyezés a lényeg, hanem a táv teljesítése!

A verseny névadó szponzora ismét a Flexfleet Zrt. flottakezelő cég, amely nemcsak a nevét adja a rendezvényhez, de annak eszméjét is magáénak vallja. Ez a felajánlott különdíjban is megtestesül: a távot utolsó előttiként teljesítő vitorlázót egy hónapos díjmentes élményautó használattal jutalmazzák. A Rooster magyarországi képviselete, a Monautix Kft. biztosítja a szponzor ruházatot és a kiegészítőket, valamint a versenyt érvényesen teljesítők számára egy “FINISHER” feliratú pólót is adnak. A Hunsails nemcsak a rendezvény vitorlavarró partnere, de a helyezetteket is megajándékozzák kedvezményekre jogosító kuponokkal. A HELL Energy pedig Energy Coffee, illetve Swiss kávé-és vitaminitalokkal támogatja a versenyt.

  • A verseny rendezője: Tihanyi Hajós Egylet
  • A verseny időpontja: 2022. május 6-7. (péntek reggeli indulással)
  • A verseny rajtjának és befutójának helyszíne: THE előtti vízterület
  • Névadó szponzor: Flexfleet Zrt.

A versenyre nevezni a Magyar Vitorlás Szövetség weboldalán, ide kattintva lehet.

Ha szeretnétek tudni, mitől különleges a Flexfleet Klasszikus Szóló egykezes verseny, akkor olvassátok el Nedbál Noellel, a verseny egyik szervezőjével készült interjút.

Amennyiben szeretnétek többet tudni a FlexFleet Zrt. szolgáltatásairól, lépjetek velünk kapcsolatba.