A francia Beneteau a világ egyik  legnépszerűbb vitorlás– és motoros hajógyártója, amely ma is hű 130 éve lefektetett vállalati értékeihez, így a legnagyobb hangsúlyt a folyamatos innovációra és kreativitásra fekteti. Ezidáig több mint 100 rangos nemzetközi díjat nyert és közel 50 különböző, nagyteljesítményű hajómodellt kínál.

A Beneteau vitorlás sorozatai: First, First SE, First Yacht, Oceanis és Oceanis Yacht. Motoros sorozatai: Flyer, Antares, Swift Trawler, Gran Turismo és Monte Carlo.

Az Oceanis a márka egyik legnépszerűbb hajócsaládja, melynek legkisebb, de Balatonra például ideális modellje az Oceanis 30.1, amely 2019-es bevezetése óta 4 nemzetközi díjat is elnyert:

-        European Yacht of the Year 2020 - családi túrahajó kategória

-        Cruising World’s Best Boat of the Year 2020, Best performance cruiser

-        SAIL’s Best Boats 2020: Best small cruiser

-        Plovilo Leta: az Év szlovéniai jachtja 2019-ben (10 m alatti kategóriában)

 

A hajó méreténél és tömegénél fogva különleges engedélyek nélkül közúton vontatható. A vitorlás könnyen kezelhető, és rengeteg hajózási lehetőséget tesz lehetővé. Tavakra, part menti és off-shore vitorlázásra egyaránt ideális.  Karcsú, a vízvonal felett szélesedő teste, ideális súlyelosztása és teljesítményre optimalizált vitorlaszettje mindig jól teljesítenek.

Kis mérete ellenére hihetetlenül tágas életteret, kényelmes fedélzetet biztosít, széles, összecsukható asztala két oldalán kényelmesen elfér akár hat vendég is. Érezhetően nagyobb térérzetet nyújt hasonló méretű társainál, köszönhetően annak a néhány extra centiméternek, amelyek a stratégiai helyekre kerültek.

A Beneteau összes cruising yachtjára jellemző, hogy a kajütlejáró szöge (3 lépcső 33°) kényelmes lejutást tesz lehetővé a szalonba, ahol L-alakú konyha felső és alsó tárolóval, emellett 75 literes hűtővel, valamint sütővel és gáztűzhellyel van ellátva, mindez 2,1 méteres belmagassággal. Mindkét dupla kabin teljes értékű ágyat kapott, valamint szalon két padja szintén ággyá alakítható.

 

Az Oceanis 30.1 súlya optimális, ehhez megfelelő méretű vitorlafelület társul, amelyet elsősorban a square-top mainsail, mint alapfelszereltség biztosít, így minden adott, hogy a vitorlázás minden fázisában jól teljesítsen. A sportos vitorlázás hívei rúdkormánnyal, a megszokott kényelmet kedvelők a klasszikus dupla kormányos verzióban is rendelhetik a hajót. A teljesítmény növelése érdekében az Oceanis 30.1 kiépítése lehetővé teszi génua, Code 0 vagy aszimmetrikus spinnaker használatát.