A First 36 is a Beneteau örökségére épít - a kényelem és a teljesítmény, az elegancia és az ergonómia, valamint a csúcstechnológia és az elfogadható ár tökéletes egyensúlyára törekszik.
A hajó tervezői mind a szakma legnagyobb „nevei” és egyben profi vitorlázók is, így a 3 éves tervezési folyamat során a versenyhajó minden tulajdonsáságának célt adtak. Az új Beneteau vitorlás széles, modern hajótestének köszönhetően osztályának legnagyobb belső terét biztosítja, ezzel elképesztő kényelmet kínál. Számos intelligens, a hajózási célra optimalizált technológiai megoldása révén rendkívüli hatékonyságot is biztosít. A modell kokpitjét részletes tervezési folyamat részeként alakították ki, hogy a cruising elrendezésből pár mozdulattal versenyhajóvá lehessen alakítani. Így lettek például a tárolók és a kokpit asztal is egyszerűen kivehetőek. A First 36 egy elrendezésben, egy fajta színű bútorzattal, 3 kabinos verzióban lesz elérhető, méretosztályában a legnagyobb hajókonyhával. A First 36 nagyszerű vitorlázási élményt nyújt. Gyenge vagy közepes szélben is rendkívüli sebességgel siklik, egykezes vitorlázásra vagy csapatok számára is ideális. Nagyteljesítményű racer-cruiser, ugyanakkor kényelmes családi hajó is.

Profi vitorlázóktól profi vitorlázóknak - Kristian Hajnšek, a Seascape technikai igazgatója által vezetett tervezőcsapat kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a projekt résztvevői, amellett, hogy az egyes szakterületek nemzetközileg is elismert kiválóságai, egyben tapasztalt vitorlázók is legyenek.
Balról jobbra: Gianguido Girotti, Damien Jacob, Lorenzo Argento, Sam Manuard, Andraz Mihelin, Luka Stepan, Martin Sostaric @Gigo Design
 
A Beneteau csapatával szoros együttműködésben dolgozó nemzetközi tervezőcsapat tagjai:
 
- Szerkezet tervezés: Pure Design & Engineering (NZL). A TP52, Ineos AC75, IMOCA 60s hajók tervezéséről ismert.
 
- Hajótervező mérnök: Samuel Manuard (FRA). Jelenleg a legnépszerűbb név az IMOCA 60 osztályban. Ő tervezte a 7. generációs First és First SE 14-27 vitorlásokat.
 
- Dizájn: Lorenzo Argento (ITA). A First 36 ugyanazt a tervezési elvet követi, mint a First Yacht 53.
 
- Gigodesign (SLO) . A többszörös Red Dot díjas ipari dizájn stúdió kutatási és innovációs tapasztalata elengedhetetlen volt a projekt elindításához.
 
A hajó a 2022-es Boot Düsseldorf-on mutatkozik be.
 
Fotók/illusztrációk: Beneteau