Szombaton Balatonszemesről rajtol a Yacht Charter Guru és a BAHART közös szervezésében idén teljesen megújult BAHART Regatta második futama.

A családi és baráti társaságok, tapasztalt, de nem professzionális vitorlázók alkotta mezőnyben feltűnik majd Kopár István is, az első magyar, aki szólóvitorlázóként, mindössze egyetlen kikötéssel megkerülte a földet, majd olyan embert próbáló földkerülő versenyeken bizonyított, mint a Hong-Kong Challenge és a Golden Globe Race. A legendás sportember az első földkerüléskor használt Balaton 31-es hajójával, a Salammboval indul.

A szombati balatonszemesi BAHART Regatta futamra ezúttal is az idei első versenynap népszerű programjait ígérik a szervezők: a parton fesztiválhangulat, minőségi vendéglátás, food truckok, különleges balatoni borok várják résztvevőket. A futamok online is követhetőek lesznek, egy ingyenesen használható applikáció segítségével. 

Most is lesznek szakmai programok: Kopár István a színpadon mesél majd legutóbbi földkerüléséről a Golden Globe Race szólóversenyen, majd Rick Csaba tart előadást az algagátlásról, annak szükségességéről, technológiáiról és anyagairól.

A versenyzők kérésére a korábbihoz képest egy órával korábban, 18:30-kor tartják a szervezők a BAHART Regatta díjkiosztóját, melyet egészen a késő esti órákig tartó zenés party követ.

A versenyre bárki jelentkezhet, csak a hajó érvényes hajólevelére és biztosítására, valamint a kormányos hajóvezetői képesítésére lesz szükség a nevezéshez. Nevezni lehet online a https://yachtcharterguru.com/regatta/entry oldalon vagy a futamok előtt közvetlenül, a helyszínen. 

A futamok profi lebonyolítását a SailForYou biztosítja, a minőségi vendéglátásról a Káli Gourmet Bistro és Delicatesse gondoskodik. Az esemény szervezője a Yacht Charter Guru, az események helyszínét a BAHART biztosítja.

További info: https://yachtcharterguru.com/bahart-regatta-2-futam

Galéria: https://yachtcharterguru.com/regatta/gallery