Sikeres balatonföldvári és balatonszemesi verseny után harmadik, szezonzáró futamára készül a BAHART és a Yacht Charter Guru közös szervezésében megvalósuló BAHART Regatta. Az idén teljesen megújult sorozat mezőnye augusztus 28-án, Balatonboglárról indul. 

A BAHART Regatta 2021-es versenyei új színt és lendületet hoztak a Balaton legrégebbi túrabajnokságának életébe. A parton fesztiválhangulat, gasztronómiai különlegességek, szakmai előadássorozat, a rajtnál pedig minden eddiginél színesebb mezőny. Régi és új ismerősök, a vitorlázás iránt elkötelezett tapasztalt vagy éppen kezdő hajósok mellett versenybe szálltak vérbeli profik is, de egy igazi legenda, Kopár István földkerülő is feltűnt az indulók között.


A BAHART Regatta augusztus 28-án egy utolsó versennyel egy évre elköszön, ám a szervezők a szombati, kitűnőnek ígérkező vitorlázó időben minden eddiginél izgalmasabb versenyt, ezt követően pedig még színesebb programkínálatot ígérnek, méltó szezonzárásaként a megújult sorozatnak.

A versenyprogram rajtja a megszokott időpontnál korábban, 10 órakor lesz, délután 16 órától pedig a sok éves hagyománynak megfelelően a BAHART Regatta – Eurakvilo jótékonysági futamáé a víz. 

A versenysorozat és az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány közötti kapcsolat hosszú évekre tekint vissza, mely idén a Yacht Charter Guru által rendezett versenysorozaton is folytatódik. A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a délelőtti verseny hajóiból áll majd a jótékonysági futam mezőnye, a hajók legénysége mellett daganatos betegségből gyógyuló gyerekek részvételével. 


A jótékonysági futamot a Bátor Tábor környezetvédelem témakörre épített állomásjátékai teszik teljessé, de lesz Eurakvilo tájékoztató pontot is, ahol a szervezők interaktív játékokkal és tájékoztató anyagokkal igyekeznek néhány információt megosztani az egészségmegőrzésről, a hasznos és haszontalan tápanyagokról, és persze a mozgás fontosságáról.

A valóban különleges versenyek után Sulyok Péter humorista stand-up comedy előadását láthatjuk, az esti ünnepélyes díjkiosztón a boglári futam nyertesei és különdíjasai mellett a versenysorozat összetett eredményei szerinti dobogósok díjai is átadásra kerülnek, végül pedig fantasztikus élő zenés lezárásként fellép Magyarország legjobb U2 tribute zenekara, az Inka-H!

 
A balatonboglári versenyre még lehet jelentkezni, a https://yachtcharterguru.com/regatta/entry oldalon.