Hamvasztása utáni búcsúztatására 2021. szeptember 23-án 11.15-kor kerül sor a Farkasréti temető Makovecz termében. Hamvai később, szűk családi körben kerülnek végső nyughelyére. Virágokból pár szál elegendő.

Tiszteletére gyászmisére kerül sor 2021. szeptember 24-én 15.30-kor a Budapest-Farkasréti Mindenszentek Plébánián.

Egykori versenyzője, Balogh Balázs soraival búcsúzunk tőle:

A balatoni vitorlás egyesületek jellemzően olyan meghatározó személyiségek köré szerveződtek, akik számára a vitorlázás szinte észrevétlenül életformává vált. Személyiségük  lassanként elválaszthatatlanul összeforrt az általuk vezetett egyesületek - később klubok nevével - esetenként annak mintegy „brand”-jévé válva. Közös bennük, hogy a vitorlázás feltétlen szeretetén kívül mindegyiküknek volt egy olyan sajátos képessége, amely kiemelte, megkülönböztette őket egymástól.

Balatonföldváron a hajdani Mélyépítők, később Földvár Yacht Club élén ilyen sportember, majd vezető volt a Rajkai Ödön (Dönci bácsi) örökébe lépett Krizsanovich Péter. Mint vezető edző elsősorban az ifjúságnevelés területén ért el eredményeket. Közülük, a legtehetségesebbek később akár más klubokban is sikereket érhettek el.

Mindemellett, Péternek volt egy rendkívül értékes, messze átlagon felüli képessége:  hihetetlenül professzionális szinten mentett! A legkritikusabb helyzetekben is számíthattunk rá. Számunkra puszta életünkön kívül, féltett hajóink és vitorláink épsége is fontos volt, jövőbeni lehetőségeink zálogát jelentette. Ezért mentésnél a legzordabb körülmények között is ragaszkodtunk személyéhez.

Krizsanovich Péter váratlan távozása elgondolkodtató és sokakban emlékeket hív életre. Nyugodjék békében!