A magyar ranglista 6 verseny, 31 futama alapján alakult ki:

  • A győzelmet a nagyon aktív, egyenletes teljesítményt nyújtó J’Korszak-Laurel (Farkas Tamás) csapata szerezte meg.
  • Második helyen zárt a Django (Hercsel Erik). 
  • A harmadikon a J/SPOT (Scholz Imre).
  • Negyedik lett a  Team EULine (Makai Gábor).
  • Ötödik helyet szerezte meg a Twenty Big 5 (Fluck Benedek)
  • A hatodik pedig az iJroncat (Szabó Péter/Sallai Gabó) lett. 

A fenti 6 versenyből 4 - a korábbi szokásoknak megfelelően - a One Design Trophy fordulói voltak. (Kenese MPVSE, Kereked, Szpari- Raiffeisen és BYC Füred Kupa) 

"A J24 osztály már hosszú évek óta a nagyhajós pályaversenyzés csúcsát jelentő versenysorozatnak a legnépesebb osztálya. Az ODT 2021 legjobb 6 csapata: 1. J’Korszak-Laurel, 2. Django, 3. TeamEuline ST, 4.iJroncat, 5.J/Spot, 6. JUkebox. A bajnokságunkat a 2023-as Európa Bajnokság helyszínén, Balatonfüreden a BYC rendezte, ahol 16 csapat versenyzett egy pályán a 8mOD és Sudár Regatta OD osztályokkal. A győzelmet a sokszoros magyar Bajnok ElNino csapata szerezte meg (Rauschenberger Miklós)" - írja az osztálykapitány. Ezen a versenyen a Jet Travel (a visszatérő Litkey Farkassal) lett a második. A harmadik a iJroncat (Sallai Gábor), a negyedik a J.Bond-037 (Tomai Balázs), az ötödik a J/SPOT (Scholz Imre), a hatodik pedig a Twenty Big5 (Fluck Benedek) lett.

A bajnokságon külön díjazták az U25 csapatokat, ahol a győzelmet a Jinge szerezte meg az MVM fiataljaival a fedélzeten (Kovács Attila) Talán említésre méltó még a Kékszalag, ami nem igazán a J24-esek versenye, de ennek ellenére az 556 induló egységből 6 az J24-es volt, és mind a 6 befutott! A győzelmet pedig óriási kitartással, nagy meglepetésre, 36 óra 7 perces vitorlázással, az újonc Babut csapata szerezte meg, Gacs Jenővel
a kormánynál. 

"Nagy öröm, hogy ebben az esztendőben 3 U25-ös csapat is aktívan versenyzett közöttünk, amiből az egyik egy női csapat volt. Apropó! Nagy örömünkre, 2021-ben hajóinkkal segíthettük a 4LadysCup második évadának eredményes megrendezését. A kitűnő lány csapatok 6 darab J24-es hajóval vívták a színvonalas csatáikat Földváron. Gratulálunk a remek szervezéshez és a sikeres versenyhez! Hajrá Lányok!" - teszi hozzá Hercsel Erik. 

Az osztálykapitány a jövőről szólva azt írja: Megkezdték a felkészülést a 2023-as, Balatonfüredi J24 Európa Bajnokságra, ahová több mint 20 magyar és több int 30 külföldi egységet várnak. A versenyzőket egy kibővített, új kikötő várja majd a 156 éves Balatonfüredi Yacht Klubban. "Akik szeretnének megismerkedni ezzel a remek hajóval és még remekebb osztállyal, azoknak 2022-es esztendőben erre bőven lesz lehetőségük. Hiszen az osztály nagyon befogadó, sportszerű, nagyon jó versenyeket vívunk, remek kormányosok és felkészült csapatok versenyeznek egymással, teljesen egyforma OD hajókkal, átlagosan 12-14 hajós mezőnyökben, és hozzáférhető néhány charter hajó is. Továbbra is a One Design Trophy és a Flotta Bajnokságunk a prioritás, no meg persze a magyar bajnokságunk, immár hagyományosan a BYC-ben. A bajnokság nyílt lesz, ugyanis azt reméljük, hogy a 2023-as EB-re készülve, 6-8 külföldi egység is ellátogat majd Füredre" - mondja Hercsel Erik. 

Aki a J24-sekről szeretne többet megtudni, az osztály hivatalos Facebook-oldalán megteheti. 

A cikkben szereplő képek a J24-esek október elején megrendezett flottabajnokságán készültek. Fotók: Cserta Gábor