A Spartacus hagyományos nagyhajós pályaversenye idén sem okozott csalódást a több mint háromszáz résztvevőnek: szombaton csodálatos vitorlázóidőben, napsütésben 15+ csomós szélben négy futam pörgött le a két up-and-down pályán. (Az időjárás előrejelzést látva időben módosítottak a versenyutasításon, ezzel lehetővé téve a napi négy verseny megrendezését is.) A gyengének ígérkező vasárnap is végül lehetővé tett két futamot: némi parti várakozás után megjött a versenyzésre alkalmas 8 csomó körüli délnyugati. Így végül minden kiírt futamot sikerült megrendezni, hat futam alapján hirdettek végeredményt.

A Nautic 370 Run volt a legnépesebb osztály, 12 high-tech hajó vívott látványos küzdelmet az elsőségért. Végül a Kacor király nyert, Hrutka Gábor kormányzásával, meglehetősen nagy fölénnyel, a hat futamból négyet megnyertek, az utolsón már el sem kellett indulniuk.

Az Assok versenyét a Proligy fiatal csapata nyerte, Gyapjas Balázzsal a kormánynál – három ponttal megelőzve az ugyancsak sparis Majthényi Szabolcs-féle Fantomassot.

A Melges 24-esek versenyét Ian Ainslie és csapata, a 11m OD versenyt pedig Kálóczy Szebasztiánék nyerték.

A 8m OD-között a Czetl Gábor kormányozta Nekem8, Elliott 770 osztályban Fischer Dezső és csapata az Emma nevű hajóval lett első. A J 24-esek között Fluck Benedek bebizonyította, hogy nem csak remek versenyrendező, hanem kiváló vitorlázó is. Scholtz 22-es osztályban pedig Imre Ferenc és csapata nyert a Berka nevű hajóval. Az F.W. Raiffeisen Private Banking, mint fő támogató mellett megjelent támogatóként a Galco hazai kötélgyár is, különdíjukat mindkét pálya legnépesebb hajóosztályának győztese vihette haza, azaz a Nau 370 Run és a J 24 osztály aranyérmese.

Végeredmény

visyla