Az egyszerűsített nevezési feltételeknek köszönhetően csak a hajó biztosítása és hajólevele, valamint a kormányos képesítése szükséges a versenyen való részvételhez. További könnyítés a BAHART kikötőhelyek bérlőinek, hogy nincs szükségük egyéb kiegészítő biztosításra, mert a bérleti szerződéssel egyidejűleg megkötött biztosítás érvényes a BAHART Regatta futamokon! Mint minden helyszínen, most is különdíjban részesülnek mindhárom osztályban a legjobb helyi, balatonszemesi egységek. A futam egyben a Magyar Vitorlás Szövetség által kiírt Yardtsick Trophy kupasorozat ötödik állomása.

A versenysorozat vízi rendezői a tavalyi szezon óta Dávid Júlia és a SailForYou csapata, akik profi versenyrendezőként, ugyanakkor kellő körültekintéssel és alapos kormányosi eligazítással rendezik a futamokat. Versenyzőink felkészülésében szintén segítség Náray Vilmos, nemzetközi versenybíró online szabályismereti előadássorozata, amely elérhető a Yacht Charter Guru YouTube csatornáján, illetve honlapján.

A színvonalas vendéglátásról idén Horváth Zsolt #KicsiZso gondoskodik. Balatonszemesen a versenyzői menü BBQ tépett marha tortilla salátával és salsával, vegetáriánusoknak sült zöldséges tortilla, salátával és salsával. Az étkezés tetszőleges időpontban történhet a befutás követően, egészen este 7 óráig, a nevezéshez járó kupon ellenében. A vacsorához limonádé is jár, sőt felnőtteknek sör, valamint reggel, a rajt előtt egy kávé. A whiskykedvelő versenyzők pedig részt vehetnek a díjkiosztót követő Chivas Regal bemutatón és kóstolón.

Balatonszemesen a klasszikus hajókkal folytatódik a Yacht Charter Guru szakmai ismeretterjesztő programja. A futam után a színpadon dr. Borók György jogász, vitorlázó, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöki tanácsadója, vitorlás szakíró, klasszikus fahajó tulajdonos tart előadást a balatoni klasszikus hajóosztályokról, cirkálókról. A versenyre extra nevezési kedvezménnyel várjuk az MVSZ klasszikus osztályait, így számos hajó megtekinthető lesz élőben is versenyzés közben és a kikötőben.

Nevezni online lehet, illetve a verseny napján a helyszínen, 9:00 óráig. A kedvezményes online előnevezés határideje 2022. augusztus 9. 20:00. Használd ki a lehetőséget és csatlakozz a mezőnyhöz! Nevezés: https://yachtcharterguru.com/regatta/entry

További részletek, versenykiírás, közlemények a verseny hivatalos honlapján: https://yachtcharterguru.com/regatta

A verseny dobogósai idén is az Aztakeservit Értékőr Egyesület művészcsoportjának egyedi kupáit és érmeit kapják, amelyek egytől-egyig újrahasznosított hajós anyagokból készültek. A BAHART Regatta négy túrafutamának összetett eredménye alapján az osztályok győzteseinek díja a Maritime Hajósbolt egy-egy 100.000 Ft értékű vásárlási utalványa.

A BAHART Regatta júliusi, földvári futamának beszámolója, az eredmények és a versenyen készült fotók: https://yachtcharterguru.com/ketnapos-bahart-regatta-balatonfoldvaron-beszamolo

A futamok profi lebonyolításáról a SailForYou, a minőségi vendéglátásról Horváth Zsolt #KicsiZso gondoskodik, az esemény szervezője a Yacht Charter Guru és az Ocean Sailing SE, a versenyek helyszínét a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja.

További információ:

web: https://yachtcharterguru.com/regatta

facebook: https://facebook.com/yachtcharterguru

e-mail: regatta@yachtcharterguru.com

telefon: +36 30 886 2000

Yardstick Trophy: https://hunsail.hu/YS-Trophy-2022