A 2022. október 14-én elfogadott 134/2022 sz. elnökségi határozat szerint rendkívüli közgyűlést hívott össze az MKOSZ székházába 2022. november 4-re 17:00 órára 2 napirendi ponttal; 1. Az MVSZ elnökének, Gerendy Zoltánnak az 5.3.3.4 sz. pontja alapján az MVSZ elnöki tisztségből való visszahívása, 2. Tisztújító közgyűlés összehívásának kezdeményezése

Mivel a teljes elnökség egy nappal a meghirdetett rendkívüli közgyűlés előtt november 3-án, január 25-i hatállyal lemondott, így a meghirdetett napirendi pontok levételéről szavaztak a közgyűlésen megjelent küldöttek.

A rendkívüli közgyűlés 17:00 órakor még nem volt határozatképes, ezért 17:30-tól megismételt közgyűlést kellett tartani. 33 tagszervezet 290 mandátummal képviseltette magát, ami a szavazatok 51%-jelenti.

A közgyűlés levezető elnöke dr. Hajdu Balázs volt, aki a közgyűlés berekesztése után egy jó hangulatú panelbeszélgetést kezdeményezett a vitorlázás ismert szakembereivel és egyesületi képviselőkkel.

A beszélgetés résztvevői dr. Ugron Gáspár, Fluck Benedek, Lukáts Ákos, dr. Horváth István, Böröcz Bence, Gáthy Gergely voltak. A több mint egy órás beszélgetésen szóba került a magyar vitorlázás jövője, az utánpótlásképzés kérdése, magyar szakemberek megbecsültsége a nemzetközi vitorlázásban…

A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a következő, november 8-i ülésén dönt majd arról, hogy milyen időpontra hívja össze tisztújító közgyűlését.