Az 50-eseknek a szezon általában az MVSZ rendezésű Évadnyitó regattával kezdődik, idén sem volt másképp. Szép létszámmal, hat hajóval képviseltük a flottát, majd a hagyományos csopaki Ötvenes Találkozó emelkedett ki, ezt követte a Kereked Klasszikus Kupa. Ez a versenysorozat - Klasszikus Kupa - fontos számunkra, az idei évben 14 egység vett részt a különböző helyszíneken, a jól szervezett, nívós parti rendezvényekkel kiegészülő eseménysorozaton. Jó volt látni ezeket a hajókat, melyeket, mint tudjuk, több mint nyolcvan évvel ezelőtt kezdtek építeni és több felújítva a mai napig szeli a Balaton vizét.

A versenyzés öröme, a vitorlázás szeretete töretlen, ez megmutatkozott a Fehér Szalagon is, hat egység volt jelen, itt bemutatkozott egy új építésű hajó, a LIZABELLA, mely megőrizve a klasszikus vonásokat, míves kivitelezés mellett, első versenyén mindjárt a második helyen végzett.

A Kékszalag után feltétlen szót érdemel a sorban következő versenyünk, a földvári MET Kupa. Pazar időjárás, igényes versenyvezetés, majd a remekül sikerült, hangulatos esti rendezvény tette felejthetetlenné ezt a hétvégét, az osztály itt is hat hajóval szerepelt.

Az osztály fontos célkitűzése - a megfelelő létszámú egységek kiállítása - nem újkeletű, nos a Magyar Bajnokságra ez jól sikerült. Nyolc hajóval, több napon keresztül igyekeztünk jelenlétünkkel erősíteni ezt a rangos eseményt, ahol a profi versenyvezetésnek is köszönhetően sikeres bajnokságot zártunk és hirdethettünk bajnokot.

Jelen voltunk a Félszigetkerülőn is, természetesen a felsorolás a teljesség igénye nélkül készült, ezt majd elvégzik az erre hivatottak.

Számunkra meglehetősen örvendetes, hogy abszolváltuk az AKTÍV OSZTÁLY minősítést, továbbiakban is együttműködünk a Magyar Vitorlás Szövetséggel, igyekszünk még szervezettebbek lenni, többet vitorlázni, tudjuk, hogy a mai gazdasági helyzetben egy versenyszezon nem egyszerű anyagi kihívás, reméljük, hogy az egyébként sem alacsony költségeink nem növekednek.

ÖSSZES VITORLÁS BARÁTUNKNAK ÉS MAGUNKNAK KÍVÁNUNK JÓ SZELET ÉS KÍVÁLÓ EGÉSZSÉGET, EGYMÁS ÉS A SZABÁLYOK TISZTELETÉT!

Johnny

Farkas János

50-es Cirkáló Flotta

osztálykapitány

Fotó: Cserta Gábor