A Kereked Vitorlás Klub csopaki ifjúsági ranglista versenye nem volt a World Sailing női vitorlázást népszerűsítő Steering the Course fesztiváljának hivatalos része, ám keresve sem lehetett volna jobb csattanót keresni az éppen ezen a hétvégén véget ért, és idehaza is sok eseménnyel megrendezett fesztiválnak, mint éppen ez a verseny. Mindhárom hajóosztályban ugyanis az abszolút versenyt ifjú hölgyek nyerték a természetesen a fiúkat is felvonultató mezőnyben.

A legnépesebb, 89 hajót felvonultató Optimist csapatban Bartos Betti (BYC) lett az első. 29er hajóosztályban Juhász Emília és Lacza Boróka (Kereked) győzött, itt 21 hajó indult. 420-asban Litkey Janka és Érdi Hanna Noa (THE-YKA) vihette haza az aranyat 22 induló közül.

Az 5-10 csomó körüli szél mindhárom nap kitartott, hol délies, hol északkeleti irányból fújt. A klub neves versenyzőit felvonultató rendezőgárda közmegelégedésre tette a dolgát. Az ifjúság sem nélkülözte a felnőtt versenyeken megszokott közösségi eseményeket: a tésztaparti mellett rengeteg fagylalt is emelte a kikötőbeli hangulatot. Weöres Márta olimpikon vitorlázónk, a klub elnökségi tagja kiemelte:

"Jó volt látni Csopakon a klubok összefogását. A spartacusos Gereben Matyi a vízi rendezésben segített, ugyancsak számíthattunk Rutai Andira a THE-ből. A szomszéd EGIS területét, sólyáját használhatta a 29er mezőny. Rengeteg segítséget kaptunk a füredi BYC-től is. Nagyon jó érzés, hogy az ifjúság, a sportágunk jövője érdekében egyet akar mindenki!"

 

Eredmények: https://www.kereked.hu/_files/ugd/f8ed1b_585075f38b534f7584f063dfe376853b.pdf

Visy László Oszi

Fotó: Szántó Áron

Még több kép a Kereked Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/kereked