„A BAHART Regatta mindig is fontos utánpótlás bázisa volt a nagyhajós versenyeknek. Nagyon sokan ezeken a futamokon ismerkednek meg a versenyzéssel, majd innen lépnek tovább a szövetségi versenyrendszer keretei közé. Idén egy újabb lépést szeretnénk tenni a vitorlázás és versenysport népszerűsítéséért – mondta el Ligeti Zoltán, a versenysorozat főszervezője. – A szezonnyitó BAHART Regatta futamra meghívtuk a balatoni vitorlásiskolákat is. Úgy gondoljuk, ez a badacsonyi hétvége remek gyakorlási lehetőség túra- és versenykörülmények között, ugyanakkor kitűnő haladó tréning és csapatépítő program is egyben. A vitorlásiskolák egységei a BAHART Regatta mezőnyével együtt versenyeznek, de őket különdíjjal is értékeljük, hogy kiderüljön, melyik vitorlásiskola volt a versenyen a legeredményesebb. Reméljük, minél több vitorlásiskola él majd a lehetőséggel, és sok tanfolyami hallgató vagy frissen végzett vitorlázó versenyezhet oktatóik mellett Badacsonyban.”

A Yacht Charter Guru által elindított ismeretterjesztő sorozat első témája is jól illeszkedik a szezonkezdéshez és a vitorlásiskolák jelenlétéhez. A verseny után a BAHART Regatta színpadán a hajózás biztonságáról tart előadást Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője.

A BAHART Regatta futamain továbbra is egyszerűsített nevezéssel vehetnek részt a csapatok, melyhez csak a kormányos képesítése, valamint a hajó érvényes hajólevele és biztosítása szükséges. A versenyre nevező egységek a futam előtt pénteken és a verseny napján díjmentesen használhatják a kikötőt. A befutás után KicsiZso versenyzői menüje, az esti díjátadót követően pedig zene és tánc várja a résztvevőket, sör- és whiskykülönlegességekkel.

Minden futamon egyedi kupákkal és érmekkel díjazzák a legjobb egységeket, és a támogatóknak köszönhetően számos különdíj talál majd gazdára. A versenysorozat összetett győzteseinek nyereménye idén is a Maritime Hajósbolt 100 ezer forint értékű vásárlási utalványa lesz. Fontos cél a futamoknak helyszínt adó kikötők bérlőinek bevonása a versenyzésbe, amelyhez a Balatoni Hajózási Zrt. minden helyszínen különdíjak felajánlásával járul hozzá. Ezeken felül, a legalább négy futamot teljesítő BAHART bérlők egységei között a szeptemberi utolsó helyszínen kisorsolásra kerül egy 100 ezer forint értékű kikötődíj-kedvezmény is!

Az idén bevezetett új szabályok is egyre izgalmasabbá teszik a versenysorozatot: a tavalyi sikeres teszt után, ismét kétnapos lesz a júliusi balatonföldvári futam. Azonban a szombati túrafutamot követő vasárnapi pályaverseny összetett eredménye már önálló futamként kerül értékelésre. Ezzel együtt bevezetésre került a kiejtő futam szabálya, azaz öt megrendezett futam esetén a legjobb négy eredmény számít majd bele a BAHART Regatta idei versenysorozatának összetett eredményébe.

A kiejtő futam szabályával az a szervezők célja, hogy az utolsó futamig szoros, kiegyensúlyozott, meglepetésekkel tarkított küzdelem alakuljon ki a dobogóért, illetve minél több egységnek legyen esélye az összetett eredmény élmezőnyébe kerülni. A tapasztalatok szerint sok egységnek jelent gondot az összes futamon részt venni, így nekik is kedvezni szeretnének az új szabállyal.

Versenykiírás és további részletek: https://yachtcharterguru.com/bahart-regatta-2023-versenykiiras. A kedvezményes online előnevezés határideje 2023. június 20. 20:00. Használd ki a lehetőséget és csatlakozz a mezőnyhöz!

A futamok vízi rendezője a SailForYou, a vendéglátásról Horváth Zsolt #KicsiZso gondoskodik, az esemény szervezője a Yacht Charter Guru és az Ocean Sailing SE, a versenyek helyszínét a Balatoni Hajózási Zrt. biztosítja.

További információ:

web: https://yachtcharterguru.com/regatta

facebook: https://facebook.com/yachtcharterguru

e-mail: regatta@yachtcharterguru.com

telefon: +36 30 886 2000