„Eddig mindig kiváló időjárást is varázsolt nekünk Erdélyi Béci és csapata, s emellett mindig jól érezzük magunkat a parton is” – mondta Náray Vilmos, a Magyar Dragon Szövetség elnöke. A versenyen a futamok után most is jó lesz a hangulat: csütörtök este a Folke osztály, szombaton pedig Tenke Péter és a Dragonosok látják vendégül a mezőnyt.

A regatta szerda este a regisztrációval és legénységi súlyméréssel kezdődik. A megnyitót csütörtökön 12.30-ra tervezik, az első futam várható rajtidőpontja pedig csütörtökön 14.00 óra. A versenyt összesen 10 futamra írták ki, és a résztvevőket több különdíj is várja. Dragon osztályban az első helyezett elnyeri az idén elhunyt dr. Kecskés Sándor, Németországban élt magyar vitorlázó által alapított Sonnenschein Kupát. Külön díjazzák a legjobb Nordic típusú Folkebootot, és a Dragon-mezőnyben külön érmeket kapnak a klasszikus, azaz 1973 előtt fából épült hajók.

 

Összesen mintegy húsz hajó – 13-14 Dragon és 6-7 Folkeboot – részvételére lehet számítani a várhatóan kellemes időjárásban megtartott versenyen. Dragon osztályban a legnagyobb esélyesnek a Gömbös Lóránd kormányozta Nyári Mikulás, a tavalyi bajnok számít.

 

A mellékelt fotókat Mag Andrea készítette a tavalyi bajnokságon.