Berecz Zsombi kapitány felkészült csapata eddig minden selejtező csoportból továbbjutott. Elképesztően izgalmas csatáknak lehettünk tanúi. Annyira jó lenne, ha a magyar sport írott és nézhető médiafelületein is megjelenhetnének. Ha valami igazán szívet melengető nemzeti ügy, ez biztosan az. Drukkoljunk közösen, nehogy már megtörjön a lendület!

Támogassuk sportági szövetségünket, hogy sikerrel lobbizzanak annak érdekében, hogy a hírműsorok biztosítsanak folyamatos megjelenést ennek a küzdelemnek. Itt a lehetőség, hogy a nagy nyilvánosság is különbséget tudjon tenni a léha jachtozás és a kemény sportvitorlázás között. Ismerjék meg hőseinket, tanulják meg a neveiket, legalább annyira, mint sikeres focistáinkét. Már benne vagyunk a legjobb 16 nemzeti csapatban.

A héten elbúcsúztattuk az argentinokat és az USA csapatát. A jövő héten a német, a holland és a chilei hajó lesz az ellenfelünk. Nem kis feladat. Ha innen túljutnánk, akkor már csak a világ legnagyobb, legeredményesebb vitorlázóival találnánk szembe magunkat. Egy nevet kiemelnék: John Bertrand az ausztrál hajó kapitánya. Igen, ő az! Aki 40 évvel ezelőtt 132 év után először hódította el az America’s Cup-ot a védő Egyesült Államoktól. Ki most az SSL tiszteletbeli elnöke? Dennis Conner, az 1983-as legendás AC döntő amerikai hajójának kapitánya.

Fotó: Martina Orsini, Gilles Morelle