Az ifjúsági versenyen Optimist, 420, RS Feva, O’pen Skiff, valamint a 16 láb hosszúságot
meg nem haladó katamarán hajóosztályban 61 nevező indult, és kivétel nélkül mindenki be is futott.

Öt kategóriában díjazzák a résztvevőket, abszolút győztes Bartos Betti, Lacza Zaránd páros lett, aki egy Nacra 15-ös katamaránnal vitorlázott.

A Kékpántlika nem titkolt célja, hogy minél szélesebb körben bemutassa a fiatal generáció számára a vitorlásversenyzés szépségét, emellett erősítse a gyermekek és csapatok vitorlásközösségét. Fontos küldetése emellett, hogy ráirányítsa a figyelmet arra, hogy a vitorlázás egész életen át űzhető sportág, ugyanis ahogyan az évek telnek, a Kékpántlikán szereplő versenyzőket folyamatosan látjuk felnőtt korukban Európa legnagyobb tókerülő versenyének, a Kékszalagnak mezőnyében.

A mai napon a Kékszalag fesztivál keretein belül még számos izgalmas program kerül megrendezésre a Kékszalag Portban, vízen és parton is. Bemutatkoznak a Kékszalag esélyesek, felsorakoznak az ikonikus klasszikus hajók, 15:00-tól a Kékpántlika, 18:00-tól a Fehér Szalag Nagydíj díjkiosztójára kerül sor.
16:00-tól közösen ünnepelhetünk a Magyar Olimpiai Csapattal, Érdi Máriával és Vadnai Jonatánnal, akik 2024-ben hazánkat képviselik az ötkarikás játékokon. A rendezvény helyszíne a Kékszalag Port hangár.

Fotók: Kerekes Zsombor
Eredmények: https://mvszhirdetotabla.hu/17-kekpantlika-2024/eredmenyek