Ez lehetőséget teremt a vitorlás társadalom, a kikötői élet és a friss információk bemutatására - mindig naprakészen.


Rendben, azt hiszem, ezt már ismerjük. Mégis mi lenne az újdonság?
A cikkeken kívül lesz rajta versenynaptár, túra-tippek, eseményajánló és hajófelújítás rovat is. Kicsivel később kikötőkereső a közeli éttermek, kocsmák címeivel, amikről végre bárki elmondhatja a véleményét.

Kikötőkereső? Na de van már ilyen. Itt van a balatonikikötők.hu!
Igen, vele tervezünk együttműködni. Míg ott minden kitötőről megnézhetőek a fényképek és a részletes leírások, addig a PortholePortálon regisztrálni lehet majd az egyes kikötőkbe, és azt is meg lehet majd nevezni, hogy ki milyen típusú és nevű hajóval szerepel az adott helyen. Így könnyen egymásra találhatnak egy-egy kikötő társaságai.

Persze, közösségépítés... Mostanában másról sem szól az internet. Ott van az iWIW és a Facebook. Miért kell ez nekünk?
Nem szeretnénk, és nem is tudnánk konkurenciát teremteni a jól ismert közösségi oldalaknak. Éppen az a cél, hogy a már létező csoportokat, baráti társaságokat, klubokat, egyszóval a már most is pezsgő közösségi életet fogjuk össze egyetlen oldalon, ahol mindezek egyszerre jelenhetnek meg.

Na jó, de mégis hogyan kell ezt elképzelni?
Várjuk minden olyan Facebook vagy iWIW csoport, levelezőlista, kikötő vagy blog tulajdonosát, aki szívesen megosztaná a háza táján történő eseményeket, újdonságokat a vitorlásélet többi résztvevőjével. Ugyanakkor saját tematikus bloggyűjteménnyel is készülünk. Ajánlunk majd hajózáshoz zenét, hajókonyhában könnyen elkészíthető ételrecepteket, balatoni borokat, és persze az egyes hajóosztályok életébe bepillantó naplókat is.

Mindez elég jól illeszkedik a Porthole ideológiájához és a Porthole Kártyához...
Ez nem a véletlen műve. Szeretnénk, ha továbbra is azok lennének előtérben, akik közöttünk járnak a kikötőkben, a versenyeken. Akiknek adunk a szavára, és szívesen hallgatjuk beszámolóikat. Szeretnénk, ha még több ilyen ember lenne, és azok az írások is nyilvánosságra kerülhetnének, amik nem férnek bele a nyomtatott újság terjedelmi kereteibe. Sőt, így lehetőség van arra, hogy a Portálon sikeres, olvasott cikkekből, blogbejegyzésekből is merítsen a lap, elérve ezzel, hogy a vitorlázók még inkább a maguk képére formálják az újságot. Várjuk tehát mindazok jelentkezését, akik bármilyen eseményről, érdekességről szívesen beszámolnának, vagy más módon járulnának hozzá az (online) közösség épüléséhez.

www.porthole.hu