EB előtt a dragonosokJúnius 5-éig hat versenyen vehetnek részt, beleértve az EB-t közvetlenül megelőző Magyar Bajnokságot is. Eddig lefutott három versenyre, sajnos nem igazán ideális körülmények között került sor.

A kenesei szezonnyitón kevés hajó indult, és az iszonyatosan gyenge szél csupán egy futamot engedélyezett az osztálynak. Mindez nem sokat vont le a Nedbal fivérek győzelmének értékéből. A következő megmérettetés az ISAF Kongresszus nagyhatalmú küldötteinek aktív közreműködésével folyó kétfutamos vetélkedés volt, ezúttal gyönyörű, ideális körülmények között.  Olyan tapasztalt harcosok ültek hajóinkban mint az ISAF elnöke, Göran Petersson, vagy az alelnök George Andreadis. Az ismert dragonos, a görög király őfelsége, Konstantin is éberen figyelte az eseményeket - ezúttal motorosból.

A hatfutamosra kiírt HYC Kupára a dragonosokon kívül az ifjúsági osztályokat is meghívták. Sajnos, a gyerekcsapatok végül ígéretük ellenére távol maradtak, pedig nagy élményt jelenthetett volna az utánpótlásnak egy pályán futni a 80 esztendős Dragon osztállyal. A versenyt sajnos megint szerencsétlen szélviszonyok jellemezték. A rendező Gömbös Lóránd igazán nagyszerűen uralta a helyzetet: a lefutott 5 futam a körülményekhez képest bravúros teljesítmény. A győzelmet - nem meglepetésre - a Nedbál testvérek szerezték meg.