A szervezés megkezdésekor az időjárás még a bolondját járatta velünk, mert igen csak csapadékos és meglehetősen hűvös volt. Szerencsére megkegyelmeztek nekünk a fentiek, és tábor idejére már remek időt küldtek a résztvevő gyereknek, és nekünk.

Röviden és egyszerűen az volt a céljuk, hogy a Kőszegi S.O.S Gyerekfalu 10-15 gyerekének, egy hetes nyaralását biztosítsunk tartalmas programokkal, felejthetetlen élményekkel. A gyerekek elszállásolásában és a különféle programok helyszínének biztosításában az Hotel Ezüstpart volt segítségükre.

Sonpsor WantedA gyerekeknek egy hét alatt alkalmuk nyílt a különféle vízi sportokkal való megismerkedésre és kipróbálásra. A programok között szerepelt például a sport-vitorláztatás, amelyet a Sponzor Wanted nevű csúcshajó kapitánya és legénysége (Raffica Sailing Team - Priczel Vilmos kormányos) ajánlott fel a gyerekeknek, hogy belekóstolhassanak az extrém vitorlázás világába is.

SOS gyermekfaluA kis matrózok aktívan kivették a részüket a hajón való feladatok elvégzéséből. Trapézoztak, shottoltak, és a legbátrabbak át is vehették az irányítást a "rohanó gép" felett. Nagy volt a küzdelem, mindenki a legjobbat akarta kihozni magából.

A hét többi napján az aktív strandolás mellett, a szörftábor.hu felajánlásából elsajátíthatták a szörfözés alapjait. Egyesek a hét végére már a különféle trükkök gyakorlásáig is eljutottak.

Sos GyermekfaluEz talán nem tűnik első hangzásra túl nagy feladatnak nekünk, vízi embereknek. De nem szabad elfelejteni, hogy a gyerekek közt van aki most látta életében először a Balatont, vagy talán víziszonya van, és eddig a pillanatig azzal a teherrel élt hogy el kell viselnie a gyors és meglehetősen fájdalmas felnőtté válás minden keserűségét.

Mégis azt éreztük ez alatt az egy hét alatt, hogy önfeledten, gondtalanul igazi gyerekként élvezhették a résztvevők minden egyes napot. Talán sikerült feltölteni őket örömmel és boldogsággal.

A Szervezők nem titkolt célja megmutatni, hogy egy kis összefogással, törődéssel és odafigyeléssel évről évre, sok-sok gyereknek sikerülhet feledhetetlen pillanatokat szerezni.

Hisz nekik van rá a legnagyobb szükségük.

Detre Diána - olimpikon
Koszti Gábor - szörftábor.hu
Bogár Tamás - szörftábor.hu
Priczel Vilmos - Raffica Sailing Team

Támogatók:

Képgaléria

Szutor Ferenc