Lelkes szülői csapat, számos édességgyártó cég állt a rendezvény mögé, hogy színvonalas és emlékezetes versenyt bonyolítson le a legifjabb vitorlázók számára, melyet Csokikupa névre kereszteltek el.

 Nevéhez hűen a regattán rengeteg csokoládét, édességet, kekszet kaptak a gyerekek, futamok között az un. "csoki hajóról" osztották a lelkes szülők a finomabbnál finomabb nyalánkságokat, hogy a fáradt versenyzők pótolni tudják energiájukat, s a parton is számos rendezvény, vacsora, csoki szökőkút várta a fiatalokat.

A szél is kegyes volt a versenyzőkhöz, így három nap alatt 8 futam került lebonyolításra kiváló szélviszonyok között. Az első napon egyből négy, azt követően három futamot sikerült megrendezni, így az utolsó napra már csak kettő maradt, melyből azonban csak egyet sikerült érvényesen befuttatni a gyengülő szél miatt.

Az 50 fős optimist mezőnyben Gyapjas Balázs kiemelkedett társai közül, s egy futam kivételével minden futamon nagy előnnyel utasított maga mögé mindenkit. A második helyezés családban maradt, hiszen Balázs testvére, Zsombi szerezte meg az ezüst érmet. A dobogó harmadik fokára az ifik között Varga Dániel állhatott fel, míg a serdülők versenyében Tóth Levente győzedelmeskedett.

 Cadetban Kristóf Júlianna és Varró Gergő szerezte meg a győzelmet Simó Márton-Molnár Zsófi és Bagyó Nóra-Kende Lili kettős előtt. Laser radiálban Herendi Patrik végzett az élen Haidekker Barbara és Matis Ádám előtt, míg a laser 4.7 győzelmet Wolf András szerezte meg Szilasi Bence és Haidekker Zita előtt. 420-as hajóosztályban Földesi Péter-Borsos Dániel kettős végzett az élen azonos ponttal Grams Dominik-Doubravszky Bálint kettőssel, míg a bronzérmet Péch Fanni-Héjj Eszter kettős szerezte meg.

A verseny remek kezdeményezésnek bizonyult, pörgős futamok, kiváló parti rendezvények, rengetegcsoki és édesség, szép idő, jó szél és hozzá megannyi jókedv garantálta az esemény sikerességét.

Csoki

 


 
Csoki
 

Eszes Bernadett