2011-ben a BYC-nek jutott az a megtiszteltetés, hogy a Magyar Katamarán Szövetség külön kérésére partnerként megrendezheti az F18 Katamarán VB-t, melynek előversenyeként került megrendezésre az Országos Bajnokság, a katamaránosoknak kedvező Alsóörsi campingben. Sajnos az időjárás elég kedvezőtlen volt ebben az időpontban és a meglévő két futammal nem sikerült érvényes Bajnokságot lebonyolítani.
Az eredményes futamok érdekében szeptember 18-19. között ismét megrendezésre kerül ez a verseny. A BYC Balatonfüreden rendezi meg az F18 Bajnokságot. Ezennel az augusztusinál több szélre számít a rendezőség, de persze hasonlóan jó hangulatú versenyt szeretne rendezni, minél több résztvevővel és akár külföldi indulókkal.
A 8 futamra tervezett verseny szeptember 18.-án 09:55-kor veszi kezdetét.
Az augusztus 17-22 között megrendezett versenyen befejezett két futam eredménye a végeredménybe nem számít bele.

A 49'er olimpiai hajóosztály a sportosság és élvezet ötvözete. Látványos gyors hajók, mozgékony, fürge vitorlázók. A Grand Prix sorozat egyik állomása 2010-ben is Balatonfüred. A minősítő és ranglista versenyt a Balatonfüredi Yacht Club rendezi az indulóknak. Reméljük az égiek is úgy akarják, hogy minél több futamot tudjunk indítani.

A rendező Balatonfüredi Yacht Clubról:
Európa egyik legrégebbi vitorlás klubját a Balatonfüredi Yacht Clubot 1867-ben alapították. A klub megalakulás óta nagy hangsúly fektet a versenyzésre, kiemelten foglalkozik az utánpótlás neveléssel, a tagok döntő része jelenleg is aktív versenyző. A klub 15. éve folyamatosan a legeredményesebb hazai vitorlás egyesület. A pont-szerző helyek több mint felét az ifjúsági sportolók szerzik. A 2012-es olimpiára egy nagyon határozott és komoly program kezdődött el. Két hajóosztályban sikeres és a sport iránt elkötelezett, tehetséges fiatalok kezdték meg a felkészülést. A Balatonfüredi Yacht Club 2009-ben, a Magyar Sport napja alkalmából a sport területén végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Magyar Sportért emlékérem EZÜST FOKOZATÁT kapta.